eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Girl holding a hamburger in  her hands sitting in a car. Unhealthy eating concept - shallow depth of field
Nyitókép: Wojciech Kozielczyk/Getty Images

Határokon túl is terjeszkedik az orosz Meki-klón

A "Finom - és pont" Fehéroroszországban is éttermet nyitott.

Ez még csak a kezdet - közölte Alekszandr Govor, a McDonald’s Oroszországból való kivonulását követően alapított gyorsétteremlánc tulajdonosa - írja a Euronews.

"Új piacra lépünk be: a "Finom - és pont" mostantól Fehéroroszországban is működik" - fogalmazott.

A fehérorosz Mekik helyét is átveszik

Mintegy 800 éttermet nyitott meg az orosz gyorsétteremlánc, melyek ugyanakkor megszenvedték az ellátási lánc akadozását - hol sült krumpli, hol Coca-Cola nem érkezett kellő mennyiségben az éttermekben, rögös kezdetet jelentve. Ez sem tántorította el őket ugyanakkor attól, hogy egy 25 éttermet birtokló fehérorosz étteremlánccal franchise-szerződést kössenek.

A tervek szerint hat városban nyitják meg éttermeiket,

a TASZSZ szerint a "Finom - és pont" fehérorosz egységei is McDonald's -éttermek helyett nyitnak meg. Fehéroroszország Oroszországnak nemcsak szomszédja, de legnagyobb szövetségese is a régióban.

Az étteremlánc terjeszkedése a TASZSZ szerint kétezer munkahelyet ment meg, az egységek megnyitására pedig csak néhány hetet kell várni, Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a jogi és szervezési kérdéseket megoldhassák. Amíg az átállás nem történik meg, az érintett 25 étterem még McDonald's-ként működik.

Nem volt egyszerű az átállás

Az orosz étteremlánc részleteket nem osztott meg az ügyletről, bevételeiről vagy nyereségéről, vezérigazgatója, Oleg Parojev azonban nagyon rózsás képet fest arról, ahogyan működnek.

Az ő elmondása szerint szeptemberig már 1,2 millió hamburgert adtak el és egyes napokon nagyobb forgalmat bonyolítottak, mint amikor az éttermek még McDonald’s-okként működtek.

Nyáron azonban volt időszak, amikor nem tudtak sült krumplit felszolgálni a vendégeknek, és mivel Coca-Colához nem jutottak, Dobry Colát ihattak csak a hozzájuk betérő oroszok.

Mostanra állítják, zavarmentesen működnek

Fél évnyi működés alatt ugyanakkor a "Finom - és pont" saját állítása szerint túllépett az ellátási problémákon, olyan logisztikai hálózatot kialakítva, amely lehetővé teszi a zavartalan működést.

A McDonald's március 14-én hagyta el a régiót, minden éttermet Govornak eladva. Az új étteremlánc 62 orosz régióban több mint 830 üzletet működtet jelenleg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×