eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash

"Hivatalos" Banksy-alkotás tűnt fel egy, az ukránok által visszafoglalt városban - képek

A streetart művész az Instagramon mutatta be legújabb művét.

Ezen egy női tornász látható, amint egy romhalmon egyensúlyozik egy, az orosz támadások által megrongálódott épület oldalán. A graffitiművész három képet posztolt az Instagramon a darabról, egyszerű felirattal: "Borogyanka, Ukrajna".

Egyre szaporodtak a találgatások, hogy Banksy a háború sújtotta országban tartózkodik, miután falfestmények sorozata jelent meg a kijevi elővárosban, amely körülbelül 35 mérföldre északnyugatra található a fővárostól - írta a CNN. Az egyik olyanon, amelyet Banksy hivatalosan nem ismert el, egy férfit látható, amint egy dzsúdómeccsen "átdobja" egy kisfiú. Egy másikon két gyerek látható, akik egy fém tankcsapdát használtak libikókaként.

Borogyankát különösen súlyosan érintették az orosz légicsapások az oroszok ukrajnai inváziójának kezdetekor, februárban, sok épület romhalmazzá vált a hosszan tartó és intenzív támadások miatt. A település a háború előtt 13 ezer embernek adott otthont, de a legtöbben elmenekültek. Az oroszok február 28-án vonultak be a településre, amit később az ukránok felszabadítottak. Hírek szerint sok elásott holttestre bukkantak, ami miatt az ukránok háborús bűnök elkövetésével vádolják Oroszországot.

Alább Banksy alkotása és két kép a szétbombázott, romos épületről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×