eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Dmitrij Csernisenko miniszterelnök-helyettes megbeszélést folytat a moszkvai Kremlben 2022. október 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Pool/Gavriil Grigorov

A brit hírszerzés szerint két szörnyű kór is kínozza az orosz elnököt

Újabb hírek láttak napvilágot Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról.

Nemrég kiszivárgott brit kémdokumentumok szerint Vlagyimir Putyin korai stádiumban lévő Parkinson-kórban és hasnyálmirigyrákban szenved – írja a The Sun, amit az Index szemlézett. A hetvenéves orosz vezető egészségi állapotáról már régóta folynak találgatások. A nyugati hírszerzés szerint komoly problémái vannak, mások pedig úgy vélik, egy komplett orvoscsoport követi őt, hogy gondosan figyeljék minden lélegzetvételét.

Az orosz vezetőről Sir Richard Dearlove, az Egyesült Királyság Hírszerző Ügynökségének volt vezetője azt nyilatkozta, a problémái miatt szanatóriumba kellene küldeni, és legalább 2023-ig el kellene hagynia Oroszországot. A cikk arra is kitér, hogy nemrég intravénás kezelés nyomait vélték felfedezni a kézfején, amit azzal hoztak kapcsolatba, hogy korábban több médiumban is arról írtak, az orosz elnök rákos, és az ezzel járó hatalmas fájdalmait csillapítják intravénás kezelésekkel,.

Mint olvasható, a lap által látott e-mailekben egy Kremlhez közel álló orosz hírszerzési forrás megerősítette, hogy Putyinnál korai stádiumú Parkinson-kórt és hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. De egyes hírszerzők szerint prosztatarákja is van.

„Megerősíthetem, hogy korai stádiumú Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, de ez már előre haladott állapotban van. Ez tény, amelyet minden lehetséges módon tagadnak és titkolnak” – állította az orosz biztonsági szolgálatok bennfentese az e-mailben. Ugyanakkor szerinte Putyinnak rendszeresen erős fájdalomcsillapítókat adnak be, és szteroidokat is kap, hogy megállítsák a hasnyálmirigyrák terjedését. Továbbá azt is tudni véli, hogy ez nemcsak nagy fájdalmat okoz az orosz elnöknek, hanem puffadt az arca, és memóriazavarai is vannak miatta.

A Kreml illetékesei azonban mindig is tagadták, hogy bármi baja lenne az elnöknek. Putyin pedig egyenesen büszke volt „erős ember” imázsára. De az ukrajnai háborúval kapcsolatos hivatalos szereplései alatt tanúsított viselkedése és a megfigyelők által látni vélt nyomok ennek ellenkezőjéről árulkodnak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×