eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Volodimir Zelenszki ukrán elnök (b) és Emmanuel Macron francia államfő a Klaus Iohannis román elnökkel, Mario Draghi olasz miniszterelnökkel és Olaf Scholz német kancellárral tartott kijevi sajtótájékoztató végén, 2022. június 16-án. Draghi, Macron és Scholz együtt utazott az ukrán fővárosba, hogy az orosz katonai támadás alatt álló országnak nyújtott segítségről tárgyaljon.
Nyitókép: Ludovic Marin

Emmanuel Macron megígérte, hogy nem marad magára télen Ukrajna

Energia, ivóvíz, infrastruktúra - ebben ígért segítséget a francia elnök.

Franciaország segítséget nyújt Ukrajnának a tél átvészeléséhez, valamint az orosz katonai csapások során megrongálódott energia- és ivóvízellátási infrastruktúra helyreállításához - közölte Emmanuel Macron francia elnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel tartott keddi telefonbeszélgetése után.

A francia elnöki hivatal közleménye szerint Macron ígéretet tett az ukrajnai légvédelem erősítésére is. Közölte, hogy december 13-án Párizsban terveznek megrendezni egy adománykonferenciát, hogy a téli időszakban segítséget tudjanak nyújtani az ukrán polgári lakosságnak. Hozzátette, hogy ezt megelőzően, december 12-én fognak tartani egy bilaterális tanácskozást, amelynek célja francia vállalatok erősebb bevonása Ukrajna támogatásába.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×