eur:
390.65
usd:
358.48
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Volodimir Zelenszki ukrán elnök (b) és Emmanuel Macron francia államfő a Klaus Iohannis román elnökkel, Mario Draghi olasz miniszterelnökkel és Olaf Scholz német kancellárral tartott kijevi sajtótájékoztató végén, 2022. június 16-án. Draghi, Macron és Scholz együtt utazott az ukrán fővárosba, hogy az orosz katonai támadás alatt álló országnak nyújtott segítségről tárgyaljon.
Nyitókép: Ludovic Marin

Emmanuel Macron megígérte, hogy nem marad magára télen Ukrajna

Energia, ivóvíz, infrastruktúra - ebben ígért segítséget a francia elnök.

Franciaország segítséget nyújt Ukrajnának a tél átvészeléséhez, valamint az orosz katonai csapások során megrongálódott energia- és ivóvízellátási infrastruktúra helyreállításához - közölte Emmanuel Macron francia elnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel tartott keddi telefonbeszélgetése után.

A francia elnöki hivatal közleménye szerint Macron ígéretet tett az ukrajnai légvédelem erősítésére is. Közölte, hogy december 13-án Párizsban terveznek megrendezni egy adománykonferenciát, hogy a téli időszakban segítséget tudjanak nyújtani az ukrán polgári lakosságnak. Hozzátette, hogy ezt megelőzően, december 12-én fognak tartani egy bilaterális tanácskozást, amelynek célja francia vállalatok erősebb bevonása Ukrajna támogatásába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×