eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Spielberg, 2016. július 3.Dietrich Mateschitz, a Red Bull és a Toro Rosso csapatok, valamint a spielbergi pálya tulajdonosa és barátnője, Marion Feichtner a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjára érkezik a spielbergi pályán 2016. július 3-án. (MTI/EPA/EXPA/Johann Groder)
Nyitókép: MTI/EPA/EXPA/Johann Groder

Meghalt a Red Bull tulajdonosa

Dietrich Mateschitz 77 éves volt.

Szombaton, életének 78. évében elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull és a Toro Rosso Forma-1-es csapat tulajdonosa.

Az osztrák energiaitalgyártó-cég alapítójának és tulajdonosának haláláról a vállalat dolgozóit üzenetben értesítették. Az osztrák APA hírügynökség beszámolója szerint Mateschitz daganatos betegségben hunyt el.

Az osztrák milliárdos

1984-ben alapította cégét,

amely az elmúlt 30 évben a sportvilág fontos szereplője lett: két Forma-1-es csapat mellett a labdarúgásba és az extrémsportokba is rengeteget fektetett. A száguldó cirkuszba 2005-ben vásárolta be magát, azóta a német Sebastian Vettel négy, a holland Max Verstappen pedig két egyéni világbajnoki címet szerzett a Red Bull volánja mögött.

A cégnek – mely a salzburgi és az egyik New York-i mellett a három magyar válogatott játékost foglalkoztató lipcsei focicsapat tulajdonosa is – 172 országban több mint 13 ezer alkalmazottja van.

(Nyitóképünkön Dietrich Mateschitz, a Red Bull és a Toro Rosso csapatok, valamint a spielbergi pálya tulajdonosa és barátnője, Marion Feichtner a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjára érkezik a spielbergi pályán 2016. július 3-án.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×