eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Alagsorban kialakított óvóhelyen várják a légiriadó végét emberek Lvivben 2022. március 19-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Ez a péntek sem telt el légiriadó nélkül Ukrajnában

Robbanások voltak Harkivban és Zaporizzsja városban is.

Légiriadót rendeltek el pénteken több ukrajnai régióban, ezt az ukrán főváros hatóságai a Telegram-csatornán is megerősítették. A figyelmeztetés elősorban Vinnicja, Dnyipro, Kijev, Kirovohrad, Mikolajiv, Poltava, Harkiv és Csernyihiv régiókban van érvényben.

Emellett az ukrán közszolgálati televízió beszámolt arról, hogy robbanások voltak Zaporizzsja városban.

Ihor Tyerehov, Harkiv polgármestere a Telegramon azt közölte, hogy robbanások történtek péntek reggel egy harkivi vállalat területén, találat ért egy adminisztratív-üzemi épületet, amely megrongálódott.

Az orosz erők

az elmúlt hetekben fokozták az Ukrajnára mért rakétacsapásokat, amelyek fő célpontjai elektromos létesítmények voltak.

A déli, orosz ellenőrzés alatt álló Herszonban az ukrán erők egy kompátkelőhelyet vettek célba rakétákkal csütörtök este, a támadásban négyen életüket vesztették - közölte Kirill Sztremouszov, a Moszkva által kinevezett regionális kormányzóhelyettes. Javában zajlik a polgári lakosság, mintegy 50-60 ezer ember áttelepítése a Dnyeper jobb partjáról a folyó keleti, bal partjára a várható ukrán offenzíva miatt. Sztremouszov szerint az ukrán alakulatok repeszlövedékeket használtak a belövések során, a támadások fő célja a folyami átkelő forgalmának leállítása volt. A tisztségviselő a Szolovjov Live televíziós csatornán azt mondta, hogy a helyzet a védelmi vonalon a Herszoni területen változatlan, az ukrán erők támadási kísérleteit visszaverték.

Korábban a régió mentőszolgálata közölte, hogy az ukrán fegyveres erők 12 rakétacsapást mértek a herszoni polgári átkelőre, 11-et közülük a légvédelmi rendszerek megsemmisítettek, egy pedig egy híd közelében csapódott be.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×