eur:
394.47
usd:
370.44
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Young adult drinking beer while driving, she is going to a party.
Nyitókép: Matic Grmek/Getty Images

Öt főiskolást gázoltak halálra Pozsonyban – új részletek

Újabb részletekre derült fény a vasárnap éjszakai, Pozsonyban történt balesetről, amiben öten vesztették életüket.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, autó hajtott hétfőre virradóra Pozsony belvárosában egy buszmegállóba, legalább négyen életüket vesztették és heten megsérültek.

Alena Krcová mentőszolgálati szóvivő közlése szerint hárman a helyszínen meghaltak, egy személyt a mentők próbáltak újraéleszteni, ám sikertelenül. További hatan is megsérültek, közülük két személyt súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban szállítottak kórházba. A többi négy sérült eszméleténél volt, amikor a mentők ellátták őket – írja a Blikk.

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter tájékoztatása szerint az áldozatok főiskolai diákok voltak, volt köztük olyan is, akinek ma lett volna az első napja az iskolában. A buszmegállóba egy Skoda Superb típusú autó hajtott belr, a sofőr erősen ittas volt: 1,6 ezreléket mutattak ki a vérében. Nem csak ittas volt, de a megengedett sebességet is többszörösen túllépte. Utasa, a fia is megsérült, hátgerincsérüléssel szállították kórházba. A sofőrt őrizetbe vették.

A pozsonyi rendőrség kéri, hogy aki látta a balesetet, jelentkezzen a legközelebbi rendőrőrsön, a 158-as segélyhívón, vagy akár a pozsonyi kerületi rendőrség Facebook-oldalának is írhat privát üzenetet – idézi a bulvárlap a tvnoviny.sk-t.

Frissítés:

Ötre emelkedett a Pozsony belvárosában vasárnap késő este történt gázolás halálos áldozatainak száma, egy sérült még életveszélyes állapotban van, négy másik állapota azonban az orvosok értékelése szerint már nem kritikus – idézi az MTI a szlovák rendőrséget.

Elítélése esetén héttől tizenkét évig terjedő börtönnel sújthatják a vétkes sofőrt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×