eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Chechen leader Ramzan Kadyrov attends a ceremony to declare the annexation of the Russian-controlled territories of four Ukraines Donetsk, Luhansk, Kherson and Zaporizhzhia regions, after holding what Russian authorities called referendums in the occupied areas of Ukraine that were condemned by Kyiv and governments worldwide, in the Georgievsky Hall of the Great Kremlin Palace in Moscow, Russia, September 30, 2022. Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Nyitókép: Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Atomfegyver bevetésére buzdít a csecsen vezér Ukrajnában

Ramzan Kadirov úgy véli, „drasztikusabb intézkedésekről” kellene döntenie a moszkvai hadvezetésnek.

Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője szerint Moszkvának meg kellene fontolnia egy kis hatóerejű nukleáris fegyver bevetését Ukrajnában, miután újabb súlyos vereséget szenvedett a harctéren.

A Telegramon Kadirov Oroszország kelet-ukrajnai erősségének, Limannak az elvesztéséről azt írta: „drasztikusabb intézkedéseket kell hozni, egészen a hadiállapot kihirdetéséig a határ menti területeken és a kis hatóerejű nukleáris fegyverek alkalmazásáig”.

Kadirov egy nappal azután közölte mindezt, hogy Vlagyimir Putyin elnök négy ukrajnai régió - köztük Donyeck, ahol Liman is található - annektálását hirdette ki, és kijlentette: "minden erőnkkel és minden eszközünkkel" megvédik az elfoglalt területeket – idézi a Hvg.hu a Reuters-t.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×