eur:
393.32
usd:
367.4
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Jarmúk menekülttábor, 2018. május 22. Szíriai kormánykatonák járőröznek a Damaszkusztól délre fekvő Jarmúk palesztin menekülttábor közelében 2018. május 22-én, miután az előző napon a szíriai hadsereg kiszorította az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet dzsihadistáit a Damaszkusztól délre fekvő al-Hadzsár el-Aszuád körzetből. A szíriai hadsereg és szövetségesei hetek óta harcoltak az al-Hadzsár el-Aszuád-i terület és a szomszédos Jarmúk palesztin menekülttábor visszafoglalásáért, a főváros melletti utolsó területért, amely még az IÁ kezén volt. (MTI/EPA/Juszef Badaui)
Nyitókép: MTI/EPA/Juszef Badaui

Tarol a kolera Szíriában

A járvány augusztusban ütötte fel a fejét, azóta 338 megbetegedést jegyeztek fel, de nagyon magas a halálozási arány.

Huszonkilencre emelkedett azoknak a száma Szíriában, akik a kolerajárványban vesztették életüket - közölte hétfőn a szíriai egészségügyi minisztérium.

A járvány augusztusban ütötte fel a fejét, azóta 338 megbetegedést jegyeztek fel. Az esetek és a halálozások többségét az északi Aleppó tartományban regisztrálták.

Az ENSZ korábban azt közölte: a szíriai kolerajárványt az okozhatta, hogy szennyezett vízzel öntöztek bizonyos haszonnövényeket, illetve többen ihattak az Eufrátesz folyó vízéből, ami nagyon kockázatos.

Az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezet szerint félő, hogy a hivatalosan közöltnél sokkal többen fertőződtek meg. A szervezet szerint több mint kétezer koleragyanús eset volt az ország északkeleti részén a járvány kirobbanása óta.

Szíriában a több mint tíz éven át tartó háborús pusztítás következtében sok helyen megrongálódott az ivóvízhálózat, emiatt a lakosság jelentős része veszélyes vízforrások használatára kényszerül.

A mostani kolerajárvány előtt Szíriában a megfelelő vízellátás hiánya miatt már komoly gondokat okoztak hasmenéssel járó megbetegedések, a súlyos alultápláltság és különböző bőrbetegségek is - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×