eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump volt amerikai elnök az Arizona állambeli Florence-ben tartott gyűlésen 2022. január 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ross D. Franklin

Ismét egy techóriás húzza keresztül Donald Trump számításait

Az egykori amerikai elnök saját közösségi oldalát, a Truth Socialt kitiltották a Google Play Áruházból.

A fizikai fenyegetés és az erőszakra való felbujtás tiltásának elvét sérti a Google szerint a Truth Social, ezért távolította el alkalmazásáruháza kínálatából. Ezáltal azok az androidos telefont használók, akik mégis szeretnék készülékükre letölteni az applikációt, nehéz helyzetbe kerültek – írja a BBC.

Devin Nunes, a Truth Social vezérigazgatója a Google-t korábban monopol helyzetű cégnek nevezte. Az alkalmazást egyébként februárban vezették be az Apple áruházában – az sem ment teljesen zökkenőmentesen, mivel a regisztrálókat nagyon hosszú várólistára helyezte az alkalmazás.

A Google tudatta velük is, hogy mi a problémája

Az androidos telefonok legnagyobb részére a Play Áruházból töltik le az alkalmazásokat a felhasználók: a Truth Social vezérigazgatója a múlt héten úgy fogalmazott, a Google-ön múlik, mikortól lesz elérhető ott is az app, de a cég szerint

az alkalmazás nem felel meg az általuk támasztott követelményeknek.

"Augusztus 19-én értesítettük a Truth Social vállalatot számos irányelvünk megsértéséről. A felhasználók által generált tartalmak moderálására szolgáló hatékony rendszerek megléte a szolgáltatási feltételeink egyik feltétele annak, hogy bármely alkalmazás elérhetővé válhasson a Google Play Áruházban" – közölte a Google szóvivője a BBC-vel.

A Truth Social felületén sem szabad mindent

A techcég állítása szerint segítséget ajánlottak a Truth Socialnek abban, hogy hogyan változtathatnák meg működésüket annak érdekében, hogy bekerülhessenek az alkalmazásáruházba. A Truth Social nem reagált a BBC ezzel kapcsolatos megkeresésére.

A Twitter-szerű közösségi platformot

a szólásszabadság felületeként emlegetik,

de távolról sem a korlátlan szólásszabadság platformja, mivel számos megkötést tartalmaz a szolgáltatási feltételek közt listázva arra vonatkozóan, hogy mit lehet és mit nem lehet felületén közzétenni.

Kitiltották – saját platformot készített

Donald Trump azt követően alapította az oldalt, hogy mind a Facebook, mind a Twitter tiltotta őt a Capitolium ostroma után. A Truth Social honlapja szerint a platform jelenleg csak amerikai felhasználók számára érhető el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×