eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Vanessa Bryant, Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázónak, az NBA volt tagjának felesége a helikopter-balesetben elhunyt férjéről beszél a Los Angeles-i Staples Centerben tartott megemlékezésen 2020. február 24-én. Kobe Bryant és 13 éves lánya, Gianna, valamint hét másik ember január 26-án szenvedett balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

16 millió dollárt ítélt a bíróság Kobe Bryant özvegyének

Bryant 2020-ban halt meg helikopterbalesetben lányával együtt. Özvegye, Vanessa a tragédia helyszínen a kosaras holttestéről készült képek kiszivárgása miatt indított pert, melynek végén a 6,2 milliárd forintnyi kártérítést megkapta.

Pánikrohamokkal küzdött Bryant özvegye, miután megtudta, hogy a rendőrök és tűzoltók készítette felvételek illetéktelen szemek elé is kerültek - az érzelmi stresszért kárpótolja Vanessa Bryantet a bíróság a nagy összeggel. Christopher Chester, az ügy másik felperese 15 millió dollárnyi, azaz 6,11 milliárd forintnyi kártérítést kapott.

A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A balesetben Christopher Chester feleségét és lányát vesztette el a 2020 januárjában bekövetkezett eseményben a BBC cikke szerint.

A Los Angeles Times derítette ki, hogy a helyszínen fényképeket készítő szövetségi alkalmazottak másoknak is megmutatták a fotókat, ami dühvel töltötte el a gyászoló családtagokat. Tavaly novemberben már megítélt 2,5 millió dollárt részükre a bíróság, de Vanessa Bryant kevesellte a kártérítést.

A mostani perben tanúskodva az özvegy sírva idézte fel a napot, amikor többi gyermekével otthon tartózkodva elolvasta az ominózus újságcikket.

"Kirontottam a házból, mert nem akartam, hogy a lányaim abban az állapotban lássanak. El akartam rohanni, és csak sikítani" - fogalmazott. A hír váratlanul érte, lesújtotta, hatására úgy érezte, egyszerre bántották meg és árulták el.

Nem akarta abban a félelemben leélni életét, hogy a képek váratlanul a közösségi médiában vagy egy lapban köszönnek majd vissza,

ahol ő vagy a lányai megláthatják őket.

"Nem akarom látni ezeket a képeket. Úgy akarok emlékezni a férjemre és a lányomra, amilyenek életükben voltak" - fogalmazott.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a seriffhelyettesek és a tűzoltók fotókat készítettek a hátborzongató látványt nyújtó helyszínről, majd azokat másoknak is megmutatták, többek közt egy bárban, illetve egy gálán. Luis Li, Vaness Bryant ügyvédje szerint ezzel sót szórtak nyílt sebekbe, aztán bedörzsölték azokat.

A megyét védő ügyvéd szerint egy katasztrófahelyszínen elkerülhetetlen a fotók készítése. Azzal érvelt védelmükben, hogy nem kerültek nyilvánosságra az elkészült képek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×