eur:
395.47
usd:
372.27
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. A 2019-ben a finn történelem legfiatalabb kormányfőjének választott Marin közölte: kábítószertesztet végeztetett el „saját jogi védelmének érdekében”, miután az internetes közösségi médiában megjelent egy rövid videofelvétel, amelyen ő felszabadultan táncol és énekel egy magánösszejövetelen.
Nyitókép: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

Negatív lett a finn miniszterelnök drogtesztje

Sanna Marin azt követően készíttetett tesztet, hogy kiszivárgott róla két videó, melyeken barátaival táncol, énekel és alkoholt iszik. Támadói azzal vádolták, drogokat is fogyasztott a bulin, melynek időzítésével kapcsolatosan is felmerültek aggályok.

Saját jogi értelemben vett védelme érdekében vetette alá magát drogtesztnek, nyilatkozta még pénteken a finn miniszterelnök, miután "vad bulijának" felvételei nyilvánosságra kerültek. Helsinkiben tartott sajtótájékoztatóján védeni igyekezett tetteit és tagadta, hogy drogot fogyasztott volna.

"Ma drogtesztnek vetettem alá magamat, eredményét megosztom, ha a jövő héten kézhez kapom. Soha életemben nem fogyasztottam drogokat" – fogalmazott akkor Marin a Sky News szerint.

A miniszterelnöki iroda hétfőn tette közzé, hogy nem találtak narkotikumokat Sanna Marin vérében.

A bulit, melynek felvételei nyilvánosságra kerültek, augusztus 18-án tartották. A finn Iltalehti nevű lap szerint a parti egyik résztvevője egy, a kokain megfelelőjeként használt szót kiabált a háttérben. Marin a kiszivárgott felvételekkel kapcsolatosan úgy nyilatkozott, sajnálatos, hogy az internetre kerültek. Azt tagadta, hogy drogozott volna.

A felvételeken hat ember látható, ahogyan egy dalra táncolnak és azt éneklik: egyikük a finn miniszterelnök. Később a táncparketten térdelve látható a képsoron Marin, amint tarkóra tett tenyérrel énekel. A bulit magánlakáson tartották, több finn híresség részt vett rajta.

"Csalódott vagyok, hogy ezek a felvételek nyilvánosságra kerültek. Barátokkal töltöttem az estét, Buliztam, vadul, igaz. Énekeltem és táncoltam.

Soha semmilyen drogot nem használtam,

nem fogyasztottam mást, mint alkoholt. Énekeltem, táncoltam, buliztam, teljesen legális dolgokat tettem" – kommentálta finn lapok szerint a világ legfiatalabb, 36 éves miniszterelnöke a történteket.

Sokan keltek Marin védelmére, ugyanakkor a buli időzítését az ukrán háború kapcsán növekvő feszültségek miatt számos ember kérdőjelezte meg. Finnország több mint 1300 kilométeres határszakaszon osztozik Oroszországgal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×