eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Sanna Marin, Finlands prime minister, speaks to journalists as she arrives a European Leaders (EU) summit in Brussels, Belgium, on Friday, June 25, 2021. EU leaders agreed that vaccinations should be sped up, and that the blocs internal and external borders should be opened up cautiously and in a coordinated way. Photographer: Valeria Mongelli/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Valeria Mongelli/Bloomberg via Getty Images

Megszólalt a finn miniszterelnöknő a kikerült bulivideói kapcsán

„Táncoltam, énekeltem, buliztam, mindent teljesen jogszerűen.”

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a finn sajtóban olyan videókat és képeket közöltek az ország miniszterelnökéről, amelyeken a kormányfő bulizik, táncol és énekel, illetve rövidnadrágban, bőrdzsekiben sétál egy rockfesztiválon.

A felvételeket az iltalehti.fi internetes oldal tette közzé azzal a megjegyzéssel, hogy azokon igazából semmi különös nincs. A közlést csupán az indokolta, hogy mégiscsak Finnország kormányfőjéről van szó. Ám a lap szerkesztőivel ellentétben az ország konzervatív gondolkodású polgárainak egy jó része mégis úgy gondolja, hogy Sanna Marin miniszterelnökhöz méltatlan módon viselkedett.

Ő maga egy sajtótájékoztatón reagált a „botrányra”: „Táncoltam, énekeltem, buliztam, mindent teljesen jogszerűen. Egy hosszú estét töltöttem a barátaimmal, közepes mennyiséget ittam is. Semmilyen takargatnivalóm nincs ezzel kapcsolatban. Nekem is van családi életem, szakmai életem és természetesen szabadidőm is, amit a barátaimmal töltök” – idézi a Hvg.hu.

Sanna Marin cáfolta, hogy fogyasztott volna drogot vagy látott volna bárkit drogozni. Hozzátette, elég rosszul érzi magát attól, hogy a magánvideó nyilvánosságra került.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×