eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
PARIS, FRANCE - JULY 20: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT - PALESTINIAN PRESIDENCY / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) French President Emmanuel Macron (R) welcomes Palestinian President Mahmoud Abbas (L) at the Elysee Palace in Paris, France on July 20, 2022. (Photo by Palestinian Presidency/Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Palestinian Presidency/Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Macron: egy újabb gyilkos spirál bármelyik pillanatban kitörhet

A közel-keleti béketárgyalások újrakezdését szorgalmazta a francia elnök.

Emmanuel Macron francia elnök a közel-keleti béketárgyalások újrakezdéséért emelt szót palesztin kollégájával, Mahmúd Abbásszal folytatott megbeszélésén Párizsban, emlékeztetve arra, hogy "bármelyik pillanatban" újabb erőszakos cselekmények törhetnek ki a térségben.

"A feszültségek, az erőszak, a terrorizmus tartós a Közel-Keleten" - fogalmazott a francia államfő az AFP tudósítása szerint, amikor hivatalában munkaebéden fogadta a palesztin elnököt.

Emmanuel Macron a jelenleg holtponton lévő "politikai párbeszéd újrakezdését" szorgalmazta az izraeliek és a palesztinok között.

"Ez egy buktatókkal teli, nehéz út, de nincs más alternatívánk, mint újraindítani az erőfeszítéseket a békéért"

- fogalmazott a francia elnök, aki ugyanezt mondta két héttel ezelőtt, amikor Jaír Lapid izraeli miniszterelnököt fogadta.

"Egy újabb gyilkos spirál bármelyik pillanatban kitörhet" - vélte a francia elnök "az egyoldalú intézkedések végét" követelve. Példaként említette "a palesztin családok kilakoltatásait, a dózerolásokat, a kolonizációs politikát, ami egyre távolítja egy, az izraeliek mellett békében élő palesztin állam lehetőségét".

A 87 éves Mahmúd Abbász romániai látogatása után érkezett Párizsba, pénteken pedig Joe Biden amerikai elnököt fogadta a ciszjordániai Betlehemben.

A palesztin elnök elítélte a "kolonizációs tevékenységeket, a mindennapos emberöléseket és behatolásokat", amelyekkel az izraeli erőket vádolja. "Azt szeretnénk, ha mindez megszűnne" - mondta. Ismételten kérte, hogy derüljön fény Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra hírtelevízió palesztin újságírója halálának körülményeire, akit május 11-én az izraeli-palesztin konfliktus során lőttek agyon. "Hidegvérrel és ok nélkül ölték meg" - jelentette ki a palesztin elnök. "Ki ölte meg Sirín Abu Aklát? Szeretnénk, ha a gyilkost elfognák" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×