eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: sibenik.in

Hatalmas tűzvész a horvát tengerparton, útzár is van - videó

Repülőgépekkel és a katonaság bevonásával oltják a tüzet a horvát tengerparton, ahol a tomboló erdőtűz már több mint húsz házat emésztett fel - jelentette a Vecernji List című helyi lap csütörtökön.

Több mint 350 tűzoltó, valamint 75 rendőr és számos katona vesz részt az oltási akcióban, illetve a helyi lakosság is oltja a tüzet. A hivatalos jelentések szerint körülbelül 3300 hektáros területet érint a tűz.

A Vecernji List jelentése szerint több nagy olajfaültetvény is porig égett, számos jármű égett porrá, és a lakóházak egy része is használhatatlanná vált.

A tüzet az okozta, hogy Sibenik és Zára (Zadar) közelében a száraz aljnövényzet a hét elején lángra kapott, majd az erős szél miatt a lángok gyorsan tovább terjedtek.

A helyiek evakuálása folyamatos, szárazföldön és vízen is menekítik az embereket.

A Sibenik környéki utak egy részét teljesen, más részét részlegesen, illetve rövid időre lezárták.

Csütörtök hajnalban a lángok Sibenik és Vodice között csaptak fel, a tűz átterjedt a Prokljanski-tó partján fekvő Raslinára is, illetve a Vodice melletti Zatonra.

A horvát meteorológiai intézet jelentése szerint a hét további részében is extrém melegre és szárazságra kell számítani, Európát ugyanis ismét elérte egy erőteljes hőhullám.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×