eur:
392.75
usd:
363.65
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a délkelet-angliai Lydd repülőtéren 2022. április 14-én. Johnson bejelentette, hogy a brit hatóságok Ruandába telepíthetik át mindazokat, akik a brit határt illegálisan átlépve próbálnak bejutni Nagy-Britanniába. London új migrációs és gazdasági fejlesztési egyezményt kötött Ruanda kormányával. E megállapodás alapján mindazokat, akik illegálisan lépnek be brit területre, a brit hatóságok áttelepíthetik a közép-afrikai országba.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

Tovább foszladozik Boris Johnson kormánya - újabb távozó miniszter

Will Quince "hamis információkat kapott", ezért tévedésből védte meg a miniszterelnököt néhány napja.

A keddi kettő után szerdán újabb egy miniszter távozott Boris Johnson brit miniszterelnök kormányából.

A The Guardianre támaszkodó 24.hu-tudósítás szerint Will Quince gyermek- és családügyi miniszterről van szó. Quince hétfőn egy interjúban védelmébe vette Johnsont, lemondását pedig azzal indokolta, hogy az interjúban a kormánytól kapott hamis információkra hivatkozott.

Quince twitteres indoklásában azt írja, hogy kedd este beszélt Johnsonnal, aki bocsánatot kért tőle. Ennek ellenére mégis a távozás mellett döntött.

A brit Konzervatív Párt parlamenti frakciójában egy hónapja tartottak bizalmi szavazást, melyen a 359 képviselő 41 százaléka, 148 politikus nyilatkozott úgy, hogy a kormányfőnek le kell mondania, szemben a Johnson mellett kiálló 211 képviselővel. A kormányfő győzeleme ellenére a párton belüli megosztottság megmaradt.

Kedden Rishi Sunak pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter is bejelentette távozását, bizalmi okokból.

Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×