eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Monitoring patients vital sign in operating room. Cardiogram monitor during surgery in operation room.
Nyitókép: Georgiy Datsenko/Getty Images

Rengeteg munkaképes korú ember küzd a Covid elhúzódó tüneteivel

Mintegy 31 millió munkaképes korú amerikai állampolgár tapasztalhatta már meg, vagy szenved éppen a Covid-19 elhúzódó tüneteitől - számolt be róla a Brookings Intézet a honlapján.

"A hosszú Covid-19 olyan krónikus tünetekkel jár, mint a fáradtság, kognitív és légzőszervi problémák, amelyek hosszú ideig fennmaradhatnak, hónapokkal a koronavírus-fertőzés elmúlása után is" - olvasható a kedden publikált írásban.

Mint a cikk szerzői írták, a hosszú Covid-19 nemcsak a súlyosan megbetegedetteket, hanem a viszonylag enyhe tünetek után felgyógyult és az általában egészséges amerikaiakat is érintik.

A cikk rámutatott, hogy más egészségügyi eredményekhez hasonlóan a hosszú Covid-19 esetében is jelentős etnikai egyenlőtlenségek figyelhetők meg, mivel az alapbetegségek szempontjából fennálló hatalmas különbségek miatt a hosszabb távú esetek az etnikai kisebbségeknél súlyosabbak.

Egyértelmű, hogy az amerikai őslakosok, az afroamerikaiak és a latinok mind magasabb arányban fertőződtek meg koronavírussal, nagyobb arányban szorultak kórházi kezelésre és hunytak el a pandémia miatt - összegezte a cikk, amely a veszélyeztetett közösségek védelmének fokozására szólított fel.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×