eur:
395.56
usd:
364.84
bux:
65525.66
2024. március 19. kedd Bánk, József
CROW VALLEY, PHILIPPINES - APRIL 14:  A US-made HIMARS (High Mobility Advanced Rocket System) on static display during live fire exercises on April 14, 2016 in Crow Valley, Tarlac province, Philippines. US and Philippine troops are set to wrap up the 11-day Balikatan (shoulder-to-shoulder) annual joint military exercises which began last week as US Defence Secretary Ashton Carter said this week more Philippine military bases would be opened to US troops and equipment on a rotational basis. The Philippines is locked in a dispute with China over islets in the South China Sea which Beijing regards as its territory.  (Photo by Dondi Tawatao/Getty Images)
Nyitókép: Dondi Tawatao/Getty Images

Moszkva reagált az amerikai rakétaszállítási döntésre

Zsonglőrködésről és manipulációról szólt az orosz külügyminiszter-helyettes.

Moszkva negatívan értékeli az Ukrajnának szánt új amerikai katonai segélycsomagot, amely nagymozgékonyságú rakétatüzérségi rendszerek (HIMARS) szállítását is magában foglalja – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.

"Ezt egyértelműen negatívan értékeljük. Elfogadhatatlan az arra irányuló kísérlet, amely a döntést úgy próbálja beállítani, mintha az önkorlátozás elemét tartalmazná" – nyilatkozott Rjabkov.

"Az, hogy az Egyesült Államok egy államcsoport élén céltudatosan fegyvereket pumpál a kijevi rezsimbe, nyilvánvaló. És a zsonglőrködés, a történés egyes aspektusainak manipulálása számunkra nem változtatja meg az összképet" – mondta az orosz külügyminiszter-helyettes.

A Fehér Ház korábban közölte, hogy az Egyesült Államok szerdán újabb katonai segélycsomagot bocsát Ukrajna rendelkezésére, amely HIMARS rakétarendszereket is tartalmaz. Washington szerint a Kijevnek szállított amerikai rakétarendszerek nem lesznek képesek az ukrán területen kívüli célpontokat elérni.

Szerdára virradóra a moszkvai amerikai nagykövetség falára a Donyec-medencében életüket vesztett gyerekekről készült videót vetítettek ki. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a gyereknap alkalmából megrendezett akció szervezői azt akarták értésre adni, hogy szerintük az amerikai hadsereg "teljes felelősséget visel a Donyec-medence összes halott gyermekéért".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×