eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nagy fejlesztés a horvát autópályákon

Digitalizálják az úthálózatot, 1727 kamerát cserélnek le. Az autópályadíjak két éve változatlanok Horvátországban.

A horvát állami autópálya-üzemeltető, a Hrvatske Autoceste (HAC) bejelentette, hogy digitalizálja a kezelt úthálózatot, amely nemcsak 1727 kamera lecserélését jelenti, de egy teljesen új, valós idejű forgalmi információs rendszer bevezetését is – idézi a Total Croatia News a Jutarnji List cikkét, az írást a napi.hu szemlézte.

A HAC zágrábi központjában egy forgalomirányítási és -felügyeleti központot hoznak létre, amely valós idejű információkat gyűjt a horvátországi autópályák forgalmi állapotáról, beleértve a HAC által kezelt autópályákat, valamint az Isztria Y autópályát és a Zágráb-Macelj autópályát is.

Az ígéretek szerint a fejlesztés év végére megvalósul. Az új kamerák képesek lesznek gyorsabban és biztonságosabban észlelni a potenciálisan veszélyes helyzeteket, ezekről az eseményekről tájékoztatni tudják a közlekedőket.

A forrásokra, amelyből ez a projekt megvalósul több ország pályázott közösen, Horvátország mellett Magyarország, Olaszország, Ausztria és Szlovénia. Ezt hívják Crododile projektnek, amelyből Magyarországon is fejlesztették az autópályák információs hálózatát korábban. Horvátország 100 millió kunát kapott, ami a támogatható költségek 85 százaléka.

A lap a horvatorszaginfo.hu alapján írról is ír, hogy a horvát autópályadíjak idén sem változtak, annyit kell fizetni, mint 2020-ban, a megtett kilométer alapján, a sztrádáról lehajtáskor. A fizetős kapukat jövőre szerelik le.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×