eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart a Minszktől délre fekvő Aszipovicsi településen lévő katonai támaszponton, ahol a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat zajlik 2022. február 17-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Lukasenkáék újabb hadgyakorlatba kezdenek az ukrán határnál

A BelTa hírügynökség szerint Fehéroroszország az Ukrajnával és Oroszországgal is határos délkeleti homeli régióban tart mozgósítási hadgyakorlatot június végén.

A homeli régió hadbiztosa elmondta, a hadgyakorlat június 22. és július 1. között zajlik majd – idézi a Reuters. Andrej Krivonoszov arra is kitért, hogy június 28. és július 16. között katonai kiképzésre kerül sor a területvédelmi alakulatok számára sorkötelesek részvételével.

A Portfolio a hír kapcsán emlékeztet, hogy legutóbb a február 24-i orosz invázió előtt volt előre bejelentett hadgyakorlat Fehéroroszországban, akkor az oroszokkal közösen, majd ezt követően indultak meg az orosz csapatok Kijev felé. Fehérorosz csapatok ugyan közvetlenül nem vettek részt az invázióban, de kiindulási területet biztosítottak az orosz erők számára.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök május 26-án rendelte el egy új katonai parancsnokság létrehozását országa Ukrajnával határos déli részére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×