eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Földbe fúródott rakéta a Harkiv közelében lévő Csuhuivban 2022. április 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Marienko

Kirúgáshullám lehetett az FSZB-nél

Egyes források arról írnak, hogy azok veszíthették el munkájukat, akik az ukrajnai helyzettel kapcsolatban téves információkat szolgáltattak Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és a politikai vezetésnek.

A Bellingcat oknyomozó csoport vezéralakja a Populjarnaja Polityika ellenzéki YouTube-csatornának arról beszélt, hogy Szergej Beszedát, az 5. főcsoport vezetőjét – akit hetekkel ezelőtt házi őrizetbe helyeztek – rács mögé dugták, a telefonja több mint két hete ki van kapcsolva. A tisztogatásnak mintegy 150 áldozata van a főcsoporton belül - írta a 444.hu.

A bellingcatos Hriszto Grozev azt nem gondolja, hogy ezt a sok embert mind bezárták, de szerinte biztosra vehető, hogy legalább ennyien nem dolgoznak már az FSZB-nél. Egyelőre azonban a Bellingcatnek sincsenek teljesen konkrét információik, dolgoznak ezek beszerzésén.

Az 5. főcsoport – az Operatív Információk és Nemzetközi Kapcsolatok Szolgálata, eredeti rövidítéssel DOI – lefejezéséről szóló első hírek március 11-én jelentek meg Andrej Szoldatov tényfeltáró újságíró jóvoltából. Azt állította a Meduzának, hogy az 5. számú főcsoportnak kellett felmérnie a politikai mozgásokat, eseményeket, a közhangulatot Ukrajnában az invázió elindítása előtt, de meglátása szerint nem mertek a valóságról beszámolni, inkább olyasmit mondhattak, amit az orosz vezetés hallani szeretett volna.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×