eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt ábrázoló óriásplakát egy épület falán Varsóban 2022. március 19-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Czarek Sokolowski

Volodimir Zelenszkij részt vesz a rendkívüli NATO-csúcson online

Csütörtöki eseményen újabb Oroszország elleni szankciókat jelenthetnek be.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videokapcsolaton keresztül vesz részt a csütörtöki rendkívüli NATO-csúcstalálkozón – jelentette be az Unian hírügynökségnek Szerhij Nyikiforov elnöki szóvivő.

A nyugati szövetségesek, akik "jelentős mennyiségű alapvető katonai felszerelést" biztosítanak Ukrajnának, mérlegelni fogják, hogy mit tehetnek még "a támogatásuk megerősítése érdekében" – mondta egy NATO-tisztviselő. Hozzátette: Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt meghívták, hogy csütörtökön videokonferencián keresztül közvetlenül beszélhessen a NATO vezetőivel.

Csütörtökön Brüsszelben a NATO, valamint a G7-ek és az Európai Unió csúcstalálkozóján a nyugati szövetségesek, "új szankciókat fognak bejelenteni Oroszország ellen", és megerősítik a már érvényben lévőket – jelentette be Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

A találkozóra pontosan négy héttel az Ukrajna elleni orosz agressziós háború kezdete után kerül sor. A csúcstalálkozón megvitatják Oroszország ukrajnai invázióját, a NATO-országok Ukrajnának nyújtott támogatását, valamint az Oroszországgal szembeni elrettentés és védelem további erősítését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×