eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Helsinki, 2018. július 16.Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin elnök orosz államfő a kétoldalú megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón a finn elnöki palotában, Helsinkiben 2018. július 16-án. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Donald Trump szerint Vlagyimir Putyin húzása zseniális

A korábbi amerikai elnök szerint, ha ő lenne hivatalban, nem mérgesedett volna el a helyzet.

„Az egész ott kezdődött, hogy elcsalták az előző amerikai elnökválasztást” – fogalmazott Donald Trump korábbi amerikai elnök egy podcastben az ukrán–orosz válsággal kapcsolatban – írja a Telex.

„Putyin kinyilvánította, hogy függetlennek tekint két nagy területet Ukrajnán belül. Mire én azt mondom, hogy micsoda eszesség. Ő meg bemegy és békefenntartó lesz. Az a legnagyobb békefenntartó erő… Mi is használhatnánk a déli határainkon. […] Rendben fogják ott tartani a békét!” – vélekedett a műsorban Donald Trump, aki szerint nem invázióról van szó, hanem egy terület függetlenítéséről. Az orosz elnök lépését olyan jelzőkkel illette, mint zseniális, csodálatos, és ravasz, bár ennek miértjét nem fejtette ki bővebben.

A Telex hozzáteszi, hogy a volt amerikai elnök később azt a kérdést boncolgatta, hogy miért is nem akkor támadták meg Ukrajnát, amikor ő elnök volt. Ezzel kapcsolatban Trump megjegyezte, hogy ő nagyon jól ismeri Putyint, aki szerinte nagyon okos ember, és kölcsönösen kedvelték egymást. Azt is elmondta, hogy

tudta, hogy az orosz elnök szeretné megszerezni Ukrajnát, mert korábban is beszélgettek róla, de ő azt mondta neki, hogy nem teheti ezt meg.

Trump a beszélgetésben többször leszögezte, hogy ha ő lenne hivatalban, akkor természetesen nem következett volna be a mostani konfliktus.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×