eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: YouTube/The Telegraph

Így vonulnak az orosz hadoszlopok a szakadár területekre – videók

Hivatalos információ egyelőre nincs arról, mennyi katona, milyen egységek indultak a két, Putyin által "népköztársaságként" elismert területre.

Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este bejelentette, elismeri a délkelet-ukrajnai szakadár "Donyecki Népköztársaság" és "Luhanszki Népköztársaság" szuverenitását (ezt még a parlament két házának ratifikálnia kell), együttműködési és barátsági megállapodást írt alá velük, valamint felhatalmazta az orosz fegyveres erőket, hogy a két általa függetlennek elismert területen biztosítsák a békefenntartást, szemtanúk katonai hadoszlopokról osztottak meg videókat.

Azt nem tudni, mit jelent az egyes járművekre festett nagy Z betű.

A nyugati országok az ENSZ BT-ben és azon kívül is tiltakoztak az akció ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×