eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ukrajna elhagyására kérte állampolgárait Németország, Ausztria és Franciaország

A bizonytalan kilátások miatt Németország és Ausztria is arra szólította fel állampolgárait, hogy haladéktalanul hagyják el Ukrajnát – számol be a hírről a Bloomberg. Franciaország is figyelmeztetést adott ki.

A német külügyminisztérium által kiadott tájékoztatás haladéktalanul arra kéri a német állampolgárokat, hogy hagyják el Ukrajnát, frissítve az egy héttel ezelőtti figyelmeztetést, hogy csak azok maradjanak ott, akiknek nyomós okuk van ezt tenni.

A külügy tájékoztatása szerint bármelyik percben kialakulhat katonai összecsapás, ilyen helyzetben pedig csak korlátozott lehetőség marad az állampolgárok támogatására.

A Lufthansa is bejelentette, hogy törli ukrán járatait, e szerint minden, február 21. és 28. közötti, Kijevbe tartó és onnan jövő járatát törli a társaság.

Németországhoz hasonlóan Ausztria is arra szólította fel állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Ukrajna nagy részét a megjósolhatatlan biztonsági kilátások miatt. Ausztria ugyanakkor felmentette Ukrajna legnyugatibb régióit az utazási figyelmeztetés hatálya alól.

Franciaország is azt ajánlja minden Ukrajnában tartózkodó állampolgárának, hogy hagyja el az országot, azokat pedig, akik a háború által leginkább fenyegetett övezetekben vannak, felszólítja, hogy haladéktalanul távozzanak a térségből. "Ajánlatos elhagyni Ukrajnát minden francia állampolgárnak, aki nem halaszthatatlan okból tartózkodik az országban" - hangsúlyozta szombaton a francia külügyminisztérium. Párizs mostanáig az ukrajnai utazásoknak csak az elhalasztását javasolta.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×