eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) München, Wien és a magyar főváros között közlekedő gyorsjáratú Railjet szerelvényei a Keleti pályaudvaron.     MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Háromezer eurós fizetéssel csábítják a mozdonyvezetőket a határ túloldalán

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) főleg Kelet-Ausztriában keres alkalmazottakat, motorvonat-vezetőkre különösen sürgős szükség van.

Egyre több vonat közlekedik az európai vasúthálózaton, ezért mozdonyvezetőkre minden vasúton sürgősen szükség van. Az ÖBB-nél a képzés tizenkét hónapig tart, feltétel a szakmunkásképző vagy középiskolai végzettség, és nagyon jó hallás és látás mellett fizikai felkészültség, műszakos munkavégzési hajlandóság szükséges, azaz éjszaka, ünnepnapokon és hétvégén is – írja az ORF alapján az autoszektor.hu.

Az éves fizetés a képzés után valamivel több, mint 37 000 euró (havi több mint háromezer euró). Emellett havi 500 euróig terjedő pótlék jár. Csak a keleti régióban idén 240 tanulószerződéses gyakorlati képzés érhető el, k kifejezetten nőknek is. Már legalább 140 női motorvezető dolgozik az ÖBB-nél.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×