eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Eltávolítják a festéket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületéről 2018. január 17-én. Az ÁSZ székházát a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le. Az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Választás 2022: gyorsan lejáró fontos határidőre hívta fel a figyelmet a számvevőszék

A politikai hirdetések árjegyzékekeit sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszik majd közzé.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január 18-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az április 3-ára kitűzött országgyűlési választást, valamint a szintén az erre a napra kiírt népszavazást megelőző kampányidőszakban.

Az ÁSZ szerdai közleményében felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési választást, illetve a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.

Az ÁSZ ezek alapján január 18-án, azaz jövő kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

A számvevőszék tájékoztatása szerint az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszik majd közzé, a lista a „Választások” menüpont alatt lesz megtekinthető.

Felhívták a figyelmet arra: a szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A részletes listát az ÁSZ honlapján szintén közzéteszi, így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×