INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

nvi

2022-es választás

országgyűlési választás

Választási területre figyelmeztető felirat az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai telephelyén 2018. március 22-én, ahol  nyomtatják az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjait. A nyomdában kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121 félét készítenek. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában.

Nemzeti Választási Iroda: "jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak!"

Infostart

Az NVI szerint így lesz tisztább az eredmény.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) - reagálva Áder János köztársasági elnök azon bejelentésére, amely szerint április 3-án lesznek az országgyűlési választások - kedd délután azt közölte, felkészült a közelgő, népszavazásokkal egybekötött választásokra.

"Magyarországon most először a parlamenti választásokkal egyszerre népszavazásokon is kinyilváníthatja véleményét a mintegy 8,2 millió választópolgár. Az iroda a választópolgárok pártsemleges tájékoztatásáról ezúttal is gondoskodik, és rövidesen élesíti a Választási Tájékoztatási Rendszert, valamint az ehhez tartozó választási tájékoztató honlapot. Az indulásától a választások lezárásáig ez az új felület fogadja majd azt, aki felkeresi a valasztas.hu oldalt" - szól a tájékoztatás.

Az NVI emellett biztatja a választópolgárokat, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak.

"Ezzel mindenki egyénileg is hozzájárulhat a választások tisztaságához, illetve a gördülékeny, átlátható lebonyolításhoz, ami közös érdekünk" - zárul a közlés.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018