eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Választási területre figyelmeztető felirat az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai telephelyén 2018. március 22-én, ahol  nyomtatják az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjait. A nyomdában kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121 félét készítenek. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Nemzeti Választási Iroda: "jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak!"

Az NVI szerint így lesz tisztább az eredmény.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) - reagálva Áder János köztársasági elnök azon bejelentésére, amely szerint április 3-án lesznek az országgyűlési választások - kedd délután azt közölte, felkészült a közelgő, népszavazásokkal egybekötött választásokra.

"Magyarországon most először a parlamenti választásokkal egyszerre népszavazásokon is kinyilváníthatja véleményét a mintegy 8,2 millió választópolgár. Az iroda a választópolgárok pártsemleges tájékoztatásáról ezúttal is gondoskodik, és rövidesen élesíti a Választási Tájékoztatási Rendszert, valamint az ehhez tartozó választási tájékoztató honlapot. Az indulásától a választások lezárásáig ez az új felület fogadja majd azt, aki felkeresi a valasztas.hu oldalt" - szól a tájékoztatás.

Az NVI emellett biztatja a választópolgárokat, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak.

"Ezzel mindenki egyénileg is hozzájárulhat a választások tisztaságához, illetve a gördülékeny, átlátható lebonyolításhoz, ami közös érdekünk" - zárul a közlés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×