eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A brit kormányfői rezidencia, a londoni Downing Street 10 bejárata a brit kiválás napján, 2020. január 31-én. Közép-európai idő szerint éjfélkor megszűnik az Egyesült Királyság tagsága az Európai Unióban.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Több bulit is tarthattak a Downing Streeten a lezárások idején

Boris Johnson egyik vezető tisztviselője egy kiszivárgott e-mailben invitált több mint száz alkalmazottat az első lezárások idején bulizni a miniszterelnöki rezidenciára.

Maga Boris Johnson is részt vett az információk szerint a 2020. május 20-án tartott partin későbbi felesége társaságában, miután vezető magántitkára, Martin Reynolds meghívókat küldött ki egy olyan bulira, ahova mindenkinek magának kellett alkoholt vinnie a The Guardian cikke szerint.

Egy alkalmazott fel is vetette a kérdést: miért bátorít a titkár tömegeket összejövetelre ebben az időszakban. Egy másik dolgozó is feltette a kérdést, hogy a meghívó egyáltalán komoly-e.

Több tucat ember ment el

Az e-mailt az ITV News-hoz juttatták el, a következő állt benne: "Sziasztok, a mostani, hihetetlenül zsúfolt időszak után úgy gondoltuk, hogy jó lenne kihasználni a szép időt, ezért ma este a kertben innánk meg néhány italt, távolságtartás mellett. Kérjük, csatlakozzatok hozzánk 18 órától, és hozzátok magatokkal a saját italotokat!" – állt az ITV News által látott e-mailben.

A titkár több mint 100 alkalmazottat hívott meg az összejövetelre egy olyan időszakban, amikor tilos volt a gyülekezés, kivéve ha szabadban, nyilvános helyen történt meg. Az eseményen állítólag körülbelül 30-40-en vettek részt, volt büfé, és kínáltak borokat is.

Tilos volt gyülekezni ekkor

A buli napján Oliver Dowden kulturális miniszter sajtótájékoztatón emlékeztette a nyilvánosságot arra, hogy mindenki csak egy, a háztartásán kívüli személlyel találkozhat szabadtéri, nyilvános helyen, feltéve, hogy két méter távolságot tartanak egymástól. Szabadtéri gyülekezésre csak olyanokkal volt lehetőség, akikkel egyébként is egy háztartásban élnek. A rendőrség azt nyilatkozta a Downing Streeten történtek kapcsán: tudatában van az eseményeknek és felvette a kapcsolatot a kabinetirodával. Korábban arról beszéltek, nem indítanak visszamenőleges vizsgálatokat.

Öt buli lehetett összesen

Johnson szóvivője nem kívánt nyilatkozni, tekintettel a Downing Street-i zárlat esetleges megszegésével kapcsolatos, folyamatban lévő vizsgálatra.

Azt nem tagadták, hogy Johnson és későbbi felesége is ott volt a bulin,

melyet öt nappal egy pizzázós-borozós kerti parti után tartottak meg. Öt különböző buliról is terjednek a hírek, amelyek a konzervatív párti képviselőket és a közvéleményt egyaránt dühítik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×