eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Új variánst mutattak ki Franciaországban, az omikronnál is erősebb elváltozásokkal

Egyelőre az IHU nevet viseli, 46 mutációt és 37 törlődést tartalmaz az eredeti, vuhani vírushoz képest.

December 10-én azonosítottak egy új koronavírus-változatot Franciaországban. A variáns 46 mutációt és 37 törlődést tartalmaz az eredeti, vuhani vírushoz képest. Ez erősebb elváltozást jelenthet, mint amit a novemberben felfedezett omikron variáns mutat. 14 aminosav-elváltozást és 9 törlődést detektáltak a vírus tüskefehérjéjén – írja a Portfolio külföldi beszámolók alapján.

Az első fertőzött – egyébként beoltott személy – Kamerunból tért vissza Franciaországba, és három nappal a megérkezése után enyhe légzési tüneteket mutatott. A november közepén levett orrgarati mintája olyan elváltozásokat mutatott, amelyek sem az akkor domináns delta variánshoz, sem pedig a később elterjedő omikronhoz nem voltak hasonlatosak.

Már 12 fertőzöttet tartanak nyilván Franciaországban.

Philippe Colson, a kutatást végző IHU Mediterranee Infection nevű intézet szakértője szerint az eddigi tapasztalatok alapján túl korai megmondani, hogy virológiai, járványügyi vagy klinikai szempontból milyen jellemzőkkel bír az újonnan felfedezett vírusvariáns, amely átmenetileg a felfedező intézet után kapta az IHU nevet.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×