eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a hagyományos évenkénti sajtótájékoztatóján Minszkben 2021. augusztus 9-én, az ellene indult tömegtüntetések kezdetének első évfordulóján. Fehéroroszországban hónapokon át rendszeresen tömegek vonultak utcára, miután a hivatalos eredmények szerint Aljakszandr Lukasenka a szavazatok 80,1 százalékával megnyerte a tavalyi elnökválasztást. Az ellenzék csalásnak minősítette az eredményt, és Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki jelöltet ismerte el győztesnek. A megmozdulásokat a biztonsági erők brutálisan leverték, Cihanouszkaja Litvániába menekült.
Nyitókép: MTI/AP/BelTA/Nyikolaj Petrov

Szélsőséges szervezetnek minősítette a Szabad Európa Rádiót Fehéroroszország

Ebből az következik, hogy akár hatéves börtönbüntetést kaphat, aki hallgatja.

A fehérorosz belügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy a szélsőséges szervezeteket tartalmazó listájára tette az amerikai Szabad Európa Rádiót/Szabadság Rádiót (RFE/RL).

A döntés jogi következménye, hogy az RFE/RL fehérorosz előfizetői akár hatéves börtönbüntetéssel is sújthatók.

A minszki kormány és a Nyugat között idén tovább romlott az egyébként is feszült viszony. Aljakszandr Lukasenka államfő tavaly augusztusban nyerte el hatodik elnöki mandátumát az ellenzék és nyugati országok által is vitatott választásokon. Tiltakozás robbant ki, a tüntetési hullámot a karhatalom elfojtotta.

Lukasenkát immár számos nyugati ország és az EU nem ismeri el törvényes államfőnek, és célzott szankciókkal is sújtották kormányának tagjait.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×