eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
HARTLEPOOL, UNITED KINGDOM - 2021/11/27: Stormy seas at the breakwater on the Headland, Hartlepool, County Durham as Storm Arwen batters the north east coast. (Photo by Jason Brown/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Jason Brown/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Rémisztő videó az életveszélyes hullámról

Hárman vesztették életüket az Egyesült Királyságban péntek óta tomboló Arwen viharban, egy scarborough-i férfi pedig pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem ő lett a negyedik áldozat.

Veszélyes mutatványra vállalkozott az a férfi, aki az Arwen vihar által sújtott Scarborough tengerparti sétányán óvatlanul a több száz kilométeres szél által felkorbácsolt hullámok közelébe merészkedett – írja a hirado.hu.

A felvételen, amelyet szemtanúk rögzítettek, jól látható, hogy igencsak erős árhullám érkezik a tenger felől, célba véve a tengerparti sétányt. Egy férfi, amint észreveszi, hogy nagy a baj, szaladni kezd a többiek felé, de egy pillanat alatt elsodorja a kicsapódó víztömeg. A helyszínen mindenki megrémült, hiszen a férfi egy pillanatra eltűnt, de óriási szerencséjére pár másodperc múlva felbukkant.

A BBC közlése szerint az Arwen névre keresztelt orkán pénteken érte el az Egyesült Királyság partjait, a hétvégén pedig már több helyen fákat csavart ki és házakat zúzott össze. Három ember meghalt, több ezer lakos áram nélkül maradt, egyes vasútvonalakat teljesen lezártak. Anglia északi részén, Northumberlandben óránként 158 kilométer erősségű szelet is mértek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×