eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter: 1,1 millió adag vakcinát adományozunk két afrikai országnak

Ghánának 800 ezret, Ruandának 300 ezret, a Türk Tanácsnak további 200 ezret. Az nem derült ki, milyen fajtákról van szó. A külgazdasági és külügyminiszter kitérőt tesz a Seychelle-szigetekre is.

Ghánának 800 ezer, Ruandának 300 ezer koronavírus elleni vakcinát adományoz Magyarország – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A magyar diplomácia afrikai útjára készülő vezetője utazása előtt, a Ferihegyi repülőtéren arról beszélt, hogy a vakcina-beszerzésekkel kapcsolatos tavalyi döntéseknek és az idén végrehajtott gyors oltási kampánynak köszönhetően Magyarország jelenleg abban a helyzetben van, hogy aki akarja, felveheti az oltást.

Azt mondta:

"van elég oltásunk az első, második, harmadik oltáshoz, van biztonsági tartalékunk is", sőt "Magyarország megteheti, hogy segít azon országoknak, amelyek nehéz helyzetben vannak"

– hangsúlyozta. Így az itthon fel nem használt oltóanyagokat segítségül tudjuk adni az afrikai országoknak.

A kormány döntését ismertetve Szijjártó Péter bejelentette: ezen a héten

  • 800 ezer oltóanyagot visznek Ghánába, valamint további
  • 300 ezer vakcinát Ruandába.

Szijjártó Péter jelezte, hogy a Ruandában szerdán adja át a vakcinaadományt. Az afrikai ország felé tartó úton egy rövid látogatást tesz a Seychelle-szigetek fővárosában, Victoriában, ahol az ottani orvosok és szakápolók magyarországi továbbképzéséről tárgyalnak, valamint turisztikai megállapodást is kötnek.

A kormánypárti politikus további programjait ismertetve közölte, hogy Ruandából Törökországba repül, ahol részt vesz a Türk Tanács külügyminiszteri tárgyalásán, majd az azt követő pénteki csúcstalálkozón is.

Tájékoztatása szerint

a Türk Tanács eseményén újabb 200 ezer darabos vakcinaadományt ad át Magyarország,

miután a tanács országai arról döntöttek, hogy közösen is támogatják az afrikai országokat a járvány elleni védekezésben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×