eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: US Navy / news.usni.org

Ismeretlen víz alatti hegynek ütközött októberben a Connecticut tengeralattjáró

Víz alatti hegynek ütközött október elején a Dél-kínai-tengeren a Connecticut amerikai tengeralattjáró - állapította meg az amerikai haditengerészet két védelmi tisztségviselő hétfői közlése szerint. Az illetők hozzátették: az ügyben később lesz hivatalos tájékoztatás.

Az eset után a haditengerészet azt közölte, hogy a nukleáris meghajtású tengeralattjáró járőrözés közben nekiütközött egy azonosítatlan tárgynak. A balesetben a jármű megrongálódott és több tengerész könnyebben megsérült, de halálos áldozat nem volt. A Connecticut egy nemzetközi hadgyakorlaton vett részt.

Kína, amely a tenger csaknem egészét magának követeli, és számos katonai bázist hozott létre az ott található kis szigeteken, jelezte akkor: mélységesen aggasztják a történtek.

A név nélkül nyilatkozó amerikai tisztségviselők hozzátették most, hogy a tenger alatti hegy nem szerepelt a haditengerészet térképén.

Az Egyesült Államok és szövetségesei rendszeresen járőröznek a térségbeli nemzetközi vizeken, kihasználva a hajózás szabadságához fűződő jogukat. Kína nemtetszéssel figyeli ezeket az eseményeket.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×