eur:
389.71
usd:
364.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Akár tíznapos teljes lezárás is jöhet a szomszédunkban

Újabb szigorításokra tett javaslatot a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó tanácsa a járvány terjedésének lassítására – közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

Sajtóinformációk szerint a szakbizottság tíznapos teljes lezárást javasol. Amennyiben ezt a kabinet nem fogadja el, azt kéri: 23 óráig korlátozzák a vendéglátóhelyek nyitva tartását, a sporteseményeket nézők nélkül lehessen megtartani, a közigazgatásban dolgozók számára otthoni munkavégzést rendeljenek el, a különböző összejövetelek felső létszámhatárát pedig tíz főben határozzák meg, azzal a feltétellel, hogy mindenki számára kötelezővé kell tenni a védettségi igazolást.

Keddre 1136 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, a pozitív tesztek aránya 43 százalékos volt. A Covid-19 szövődményei miatt tíz beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 634-en vannak kórházban, 158-an intenzív osztályon. Janez Poklukar egészségügyi miniszter még a múlt héten bejelentette: ha az intenzív osztályon kezelt betegek száma 160-180-ra emelkedik, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy újra lezárásokat rendeljenek el.

A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 188 712-en kaptak védőoltást, közülük 1 119 181-en már a második adagot is felvették. Ez az oltásra jogosult lakosság 56, illetve 53 százaléka.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×