eur:
395.26
usd:
372.29
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Akár tíznapos teljes lezárás is jöhet a szomszédunkban

Újabb szigorításokra tett javaslatot a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó tanácsa a járvány terjedésének lassítására – közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

Sajtóinformációk szerint a szakbizottság tíznapos teljes lezárást javasol. Amennyiben ezt a kabinet nem fogadja el, azt kéri: 23 óráig korlátozzák a vendéglátóhelyek nyitva tartását, a sporteseményeket nézők nélkül lehessen megtartani, a közigazgatásban dolgozók számára otthoni munkavégzést rendeljenek el, a különböző összejövetelek felső létszámhatárát pedig tíz főben határozzák meg, azzal a feltétellel, hogy mindenki számára kötelezővé kell tenni a védettségi igazolást.

Keddre 1136 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, a pozitív tesztek aránya 43 százalékos volt. A Covid-19 szövődményei miatt tíz beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 634-en vannak kórházban, 158-an intenzív osztályon. Janez Poklukar egészségügyi miniszter még a múlt héten bejelentette: ha az intenzív osztályon kezelt betegek száma 160-180-ra emelkedik, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy újra lezárásokat rendeljenek el.

A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 188 712-en kaptak védőoltást, közülük 1 119 181-en már a második adagot is felvették. Ez az oltásra jogosult lakosság 56, illetve 53 százaléka.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Gyengül a forint, kritikus szinten a jegyzés

Gyengül a forint, kritikus szinten a jegyzés

Kedden is folytatódott a forint gyengülése a vezető devizákkal szemben, az esti órákban pedig már tavaly október eleje óta nem látott mélyponton is volt a forint a dollárral szemben, miután Jerome Powell, a Fed elnöke egy konferencián kijelentette, hogy nem történt előrelépés az infláció tekintetében, ez pedig igencsak odacsapott az alapból nyomott befektetői hangulatnak. Ezt követően a forint gyengülése szerda reggel is folytatódik. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×