eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
SAN DONATO MILANESE, ITALY - OCTOBER 03: Firefighters and police forces stand next to the impact point as a small private plane, which took off from the nearby Milan Linate airport heading to Sardinia, crashed on a building under renovation near the San Donato Metro Station on October 03, 2021 in San Donato Milanese, near Milan, Italy. (Photo by Emanuele Cremaschi/Getty Images)
Nyitókép: Emanuele Cremaschi/Getty Images

Az egyik leggazdagabb román üzletember is meghalt a milánói repülőbalesetben

A 68 éves Dan Petrescu vezette az Olaszországban vasárnap lezuhant magánrepülőgépet, amelynek fedélzetén nyolcan vesztették életüket.

A román külügyminisztérium (MAE) tájékoztatása szerint két román állampolgár van a vasárnapi, olaszországi repülőgép-szerencsétlenség halálos áldozatai között. A külügyi tárca közölte: a két áldozat kettős állampolgár – írja a maszol.ro.

Min az Infostart is megírta, vasárnap egy felújítás alatt álló irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép a Milánó melletti San Donato Milanese településen, a fedélzeten lévő nyolc ember életét vesztette. A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. A román pilóta vezette gép a startot követően négy perccel egy irodaépületre zuhant, amely szintén lángra kapott.

A Corriere della Sera című milánói napilap információi szerint a 68 éves román-német kettős állampolgárságú Dan Petrescu, az egyik leggazdagabb román ingatlanbefektető vezette a Milánó mellett lezuhant kisrepülőgépet. Vele utazott a romániai születésű, de francia állampolgárságú 65 esztendős felesége, valamit a Münchenben született és szintén román-német kettős állampolgár 30 éves fiuk is.

Az olasz lap szerint két család utazott a gépen, Petrescu milánói barátja, annak felesége és kisgyermeke is az áldozatok között volt, de életét vesztette a pilóta 98 éves édesanyja is. Dan Petrescu a korábbi teniszlegenda, Ion Tiriac üzlettársa volt, csak vele ellentétben teljesen rejtőzködő életet élt, egyetlen látványos szenvedélye éppen a repülés volt. A nyolcvanas években még a Ceaușescu-rezsim elől menekült Németországba, majd a rendszerváltás után tért vissza Romániába, és hárommilliárd eurós cégbirodalmat épített ingatlanokkal, üzletházakkal és kereskedelmi láncokkal.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×