eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Észak-Korea kormánya által közreadott képeket mutatnak a híradóban, amit egy televízió képernyőjén néznek emberek Szöulban 2021. szeptember 13-án. A KCNA, a kommunista állam hírügynöksége közölte, hogy Észak-Korea az előző két napban sikeresen tesztelt több, nagy hatótávolságú manőverező robotrepülőgépet. A jelentés szerint a harceszközök 1500 kilométer távolságra repültek a próbaindítások során, és célpontjaikat elérve Észak-Korea felségvizein csapódtak a tengerbe.
Nyitókép: Ri Dzsin Man

Újabb rakétát lőtt ki Észak-Korea

És megint felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen végett "ellenséges" politikájának.

Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki a tengerbe, keletre a partvidékétől, és újra felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen végett "ellenséges" politikájának.

A dél-koreai hadsereg vezérkara arról tájékoztatott, hogy a rakétát reggel lőtték ki Csagang tartományból. A japán védelmi minisztérium szerint feltehetően ballisztikus rakéta volt. Az első értékelések szerint Észak-Korea kis hatótávolságú rakétát tesztelt, amit nem tilt számára az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata.

Észak-Korea az év eleje óta öt rakétakísérletet hajtott végre, és közülük kettőt ballisztikus rakétával.

A Reuters hírügynökség kommentárja szerint a mostani kísérlet arról tanúskodik, hogy Észak-Korea kitartóan fejleszti fegyverrendszereit, emelve a megrekedt phenjani-washingtoni tárgyalások tétjét, amelyek Észak-Korea atom- és ballisztikus rakétaarzenáljának felszámolását céloznák az amerikai szankciók feloldásáért cserében.

A kísérletet közvetlenül azelőtt hajtották végre, hogy New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitáján felszólalt Kim Szon, Phenjan ENSZ-nagykövete, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen véget ellenséges politikájának. Azt hangoztatta, hogy senki sem vitathatja el Észak-Korea jogát az önvédelemhez és a fegyverkísérletekhez.

Mun Dzse In dél-koreai elnök arra kérte tanácsadóit, hogy tüzetesen vizsgálják meg az esetet, és mérlegeljék a választ.

Az amerikai külügyminisztérium elítélte a rakétakísérletet. Az amerikai hadsereg indiai-csendes-óceáni parancsnoksága közölte, hogy a rakétakísérlet nem jelentett pillanatnyi veszélyt az Egyesült Államokra vagy szövetségeseire nézve, de rávilágított Észak-Korea tiltott fegyverprogramjának destabilizáló hatására.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×