INFORÁDIÓ
2021. október 19. kedd
Nándor

Észak-korea

rakétakilövés

rakétakísérlet

ballisztikus rakéta

Észak-Korea kormánya által közreadott képeket mutatnak a híradóban, amit egy televízió képernyőjén néznek emberek Szöulban 2021. szeptember 13-án. A KCNA, a kommunista állam hírügynöksége közölte, hogy Észak-Korea az előző két napban sikeresen tesztelt több, nagy hatótávolságú manőverező robotrepülőgépet. A jelentés szerint a harceszközök 1500 kilométer távolságra repültek a próbaindítások során, és célpontjaikat elérve Észak-Korea felségvizein csapódtak a tengerbe.

Újabb rakétát lőtt ki Észak-Korea

Infostart / MTI

És megint felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen végett "ellenséges" politikájának.

Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki a tengerbe, keletre a partvidékétől, és újra felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen végett "ellenséges" politikájának.

A dél-koreai hadsereg vezérkara arról tájékoztatott, hogy a rakétát reggel lőtték ki Csagang tartományból. A japán védelmi minisztérium szerint feltehetően ballisztikus rakéta volt. Az első értékelések szerint Észak-Korea kis hatótávolságú rakétát tesztelt, amit nem tilt számára az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata.

Észak-Korea az év eleje óta öt rakétakísérletet hajtott végre, és közülük kettőt ballisztikus rakétával.

A Reuters hírügynökség kommentárja szerint a mostani kísérlet arról tanúskodik, hogy Észak-Korea kitartóan fejleszti fegyverrendszereit, emelve a megrekedt phenjani-washingtoni tárgyalások tétjét, amelyek Észak-Korea atom- és ballisztikus rakétaarzenáljának felszámolását céloznák az amerikai szankciók feloldásáért cserében.

A kísérletet közvetlenül azelőtt hajtották végre, hogy New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitáján felszólalt Kim Szon, Phenjan ENSZ-nagykövete, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy vessen véget ellenséges politikájának. Azt hangoztatta, hogy senki sem vitathatja el Észak-Korea jogát az önvédelemhez és a fegyverkísérletekhez.

Mun Dzse In dél-koreai elnök arra kérte tanácsadóit, hogy tüzetesen vizsgálják meg az esetet, és mérlegeljék a választ.

Az amerikai külügyminisztérium elítélte a rakétakísérletet. Az amerikai hadsereg indiai-csendes-óceáni parancsnoksága közölte, hogy a rakétakísérlet nem jelentett pillanatnyi veszélyt az Egyesült Államokra vagy szövetségeseire nézve, de rávilágított Észak-Korea tiltott fegyverprogramjának destabilizáló hatására.

Nyitókép: Ri Dzsin Man
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018