eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A németeknél is lehet anyagi vonzata annak, ha valaki nem oltatta be magát

Nem lesz olyan szigorú a szabályozás, mint Olaszországban, de a karanténba kerülő munkavállalóknak fájni fog.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Olaszországban arról döntött a kormány, hogy az oltás a munkavégzés feltétele, és aki nem tud felmutatni védettségi igazolványt a munkahelyén, azt nem rúgják ki, de fizetés nélküli szabadságra küldik. Az állami és magánszektorban dolgozókra vonatkozó rendelkezést Sergio Mattarella államfő szerdán írta alá. 23 millió dolgozóra vonatkozik.

A magas átoltottság ellenére tartanak a téltől, ezért hozták az intézkedést – az eredmény nem maradt el, az első oltásra jelentkezők száma megugrott. A rendelet egyébként október 15-től december 31-ig érvényes, a járvány miatti egészségügyi vészhelyzet határidejéig, amely azonban meghosszabbítható. Ezzel egy időben a védettségi igazolás érvényességét a korábbi kilenc hónapról egy évre emelték.

Németországban is próbálnak hatékony módot találni arra, hogy rávegyék az oltásra az embereket. Ennek jegyében Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter véget vetett annak az általános gyakorlatnak, miszerint állami támogatásban részesítik azokat a munkavállalókat, akik karanténba kényszerültek koronavírus-fertőzés gyanújával. Ezentúl

csak azok kapnak támogatást, akik beoltatták magukat

- írta az Index. Spahn kezdeményezése támogatásra talált a tartományi egészségügyi minisztereknél, közösen döntöttek arról, hogy november elsejétől vakcina nélkül nincs állami juttatás.

A politikus úgy fogalmazott: pénzügyi következménye van annak, ha valaki úgy dönt, nem oltatja be magát. A szövetségi egészségügy-miniszter hozzátette: azoknak, akik karanténba kerültek az utóbbi időben, a többsége oltatlan. (A kompenzációmegvonásról már egyébként egy szövetségi törvény is rendelkezik, csak eddig nem ültették a gyakorlatba.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×