eur:
389.52
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök bejelenti a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy héttel további meghosszabbítását a kabinetülést követő sajtótájékoztatóján, Wellingtonban 2020. április 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/NZ Herald/Mark Mitchell

Fél év után ütötte fel a fejét újra a koronavírus Új-Zélandon

Február 28. óta mostanáig csak a határon belépni szándékozók körében regisztráltak pozitív esetet.

Új-Zélandon fél év után ismét közösségi koronavírus-fertőződést regisztráltak a hatóságok keddi tájékoztatása szerint.

Az egészségügyi minisztérium közölte: az esetet Aucklandben jegyezték fel, és egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy külföldi eredetű a fertőződés.

Új-Zélandon február 28-án regisztráltak legutóbb közösségi fertőződést. Azóta a szigetországban észlelt összes eset külföldi eredetű volt, és a határon kiszűrték a fertőzötteket.

A minisztérium hangsúlyozta, az idejekorán hozott szigorú intézkedések a legjobb eszközök a koronavírus terjedésének megakadályozására. A lakosságot nyugalomra intették, és kérték a türelmüket és az együttműködésüket, míg több információt gyűjtenek az újonnan regisztrált esetről.

Az ötmillió lakosú csendes-óceáni szigetországban eddig 2570 fertőzöttet regisztráltak, és 26-an haltak bele a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegségbe.

Frisstés: Országos zárlatot jelentett be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök. A zárlat Auchlandben a hét, az ország többi részén pedig három napig tart majd. Ardern hozzátette, hogy az új fertőződést vélhetően a koronavírus delta variánsa okozta, ám ezt egészségügyi hatóságok még nem erősítették meg. A négyes, legmagasabb szintű zárlat értelmében bezárnak az iskolák, irodák és minden, nem létfontosságú cikket árusító bolt is.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×