eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Ausztriából érkező teherautót irányít ellenőrző ponthoz egy rendőr az A 93-as autópályán, a német határon, Kiefersfelden térségében 2021. február 15-én. Az előző nap lépet hatályba az a német rendelkezés, amely a koronavírus-járvány miatt szigorítja a belépést az osztrák Tirol tartományból.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Matthias Balk

Tirolból újból csak negatív teszteredmény birtokában engedélyezik a kiutazást

Március 31-től az ausztriai Észak-Tirolból csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezik a kiutazást a koronavírus brit variánsának újabb mutációjának elterjedése miatt - közölte a Tirol tartományi vezetés vasárnap.

A tájékoztatás szerint eddig 216 embert regisztráltak, akinek a szervezetében kimutatták a brit vírustörzs E484K kódjelű mutációját.

A kiutazás feltételeként meghatározott tesztkötelezettség április 14-ig lesz egyelőre hatályban.

A tiroli vezetés közölte, hogy szerdáig kiépítik a PCR-tesztelési kapacitásokat a kufsteini körzetben. Meghatározott köztereken kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni a városban.

A mutációval megfertőződött aktív esetek kétharmadát Kufstein és Schwaz kerületekből jelentették. Schwaz esetében a kiutazási korlátozások egyébként április elsejéig lettek volna hatályban.

Az egészségügyi minisztérium szerint az új vírusváltozatot eddig csak szórványosan mutatták ki Ausztria más részeiben. A közegészségügyi hatóságok most azon vannak, hogy meghatározzák az új variáns tulajdonságait. Hangsúlyozták, hogy döntő jelentőséggel bír, milyen kihatással lesz ez a változat a koronavírus elleni oltóanyagok hatékonyságára. Jelenleg Tirolban egy páciens fekszik intenzív osztályon, aki ezzel a mutációval fertőződött meg.

"Nagyon figyelmesen követjük a helyzetet és óvintézkedésként különösen szigorú mércét alkalmazunk ennek a koronavírus-típusnak a megfékezésére" - közölte Elmar Rizzoli, a tiroli válságstáb vezetője.

Hozzátette, hogy a korábbi hetekhez hasonlóan most is komoly erőfeszítéseket tesznek a kontaktkutatásra.

Rizzoli felidézte, hogy helyi intézkedésekkel, mint például a kiutazási tesztkötelezettséggel és kontaktkutatással sikerült gátat szabni a dél-afrikai variáns terjedésének, így 193-ről a mostani 25-re csökkentették az ezzel a mutációval fertőzöttek számát.

Az ausztriai Tirol tartományból - Kelet-Tirolt leszámítva - február 12. és március 11. között csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezték a kiutazást a koronavírus korábbinál fertőzőbb dél-afrikai mutációjának megfékezése érdekében.

Ausztriában a járvány kitörése óta 536 465 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 9256-an haltak meg a kórban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×