eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az új koronavírus romániai gyors terjedése miatt asszisztensek kérdezik ki a mentővel érkezőket is a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kapujában felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án. Csak azok léphetnek be az intézmény területére, akiknél a kikérdezés után nem feltételezhető a koronavírus-fertőzés. Ellenkező esetben külön eligazítást, vagy ellátást kap az illető személy.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Újra karantén vár a Magyarországról Romániába utazókra

A szigorítás hétfőtől érvényes.

Románia ismét karanténkötelezettséget vezetett be a Magyarországról és másik 66 járványügyi szempontból magas kockázatúnak minősített országból érkező utasok számára, kivételt képeznek azok, akik az utóbbi három hónapban átestek a fertőzésen, vagy már megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját.

Románia azokat az országokat sorolja a "sárga zónába", ahol az utóbbi két hétben a romániainál magasabb volt a koronavírus-fertőzések lakosságarányos száma. A listán korábban is szereplő államokból érkezőknek szombattól, a listára újonnan felkerült országokból, köztük Magyarországról érkezőknek hétfőtől kell kéthetes karanténba vonulniuk.

A határon felmutatott friss negatív PCR-teszt is csak akkor mentesít a karantén alól, ha az utas 72 órán belül elhagyja az országot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×