eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket rakodnak ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 24-én. Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon. 4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tíz lélegeztetőgépet ajándékozunk a felvidéki Galánta kórházának

A helyi Covid-kórházban kevés van belőle, ezért jól jön a segítség. Nekünk meg marad bőven így is.

Tíz darab lélegeztetőgéppel segíti a magyar kormány a felvidéki Galántán lévő Szent Lukács Kórházat – számolt be a ma7.sk felvidéki magyar hírportál a Magyar Közlönyre és saját információkra hivatkozva.

A jelentős részben magyarok lakta Mátyusföld központjának számító Galánta kórháza ez év elejétől úgynevezett Covid-kórházként működik, azaz ott kezelik a régió koronavírusos betegeit. A kórház, amelynek hét osztályán kezelnek Covid-betegeket, jelenleg tíz lélegeztetőgéppel rendelkezik, ám ezek mindegyike foglalt - írta a ma7.sk.

Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke elmondta: az év elején a rossz járványhelyzet miatt

Magyarország pozsonyi nagykövetségéhez fordultak, hogy a külképviselet segítsen közbenjárni a magyar kormánynál a lélegeztetőgépek hiánya miatt nehéz helyzetbe jutott mátyusföldi kórház érdekében.

A felvidéki magyar hírportál a Magyar Közlönyre hivatkozva azt írta, hogy a lélegeztetőgépek átvétele ügyében a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot a galántai kórház vezetésével, s a gépek egy ajándékozási szerződés alapján napokon belül megérkeznek a Szent Lukács Kórházba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×