eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Emberek a szakadó hóesésben a Madrid tartományban fekvő Aranjuezben 2021. január 7-én. A spanyol fővárosban évek óta most esett először hó.
Nyitókép: Jesus Valbuena

Vörös riasztás a havazás miatt - fennakadásokat okoz a rendkívüli időjárás Spanyolországban

Spanyolországban péntek estére egyre nagyobb fennakadásokat okoz a közlekedésben a rendkívüli havazás.

Spanyolországban péntek estére egyre nagyobb fennakadásokat okoz a közlekedésben a rendkívüli havazás.

A havazás kisebb-nagyobb megszakításokkal egy napja folyamatos az ország középső részén, az utak egyre nehezebben járhatók, láthatóan lassul a forgalom. Egyre több útszakaszon lehetetlen hólánc nélkül haladni.

A fővárosi agglomerációban található Alcorcónban több autóbusz elakadt a hóban, a Kasztília-La Manchában fekvő Toledóban megbénult a tömegközlekedés, és a katonaság segítségét kérték az utak megtisztításában.

A spanyol közlekedési hatóság (DGT) tájékoztatása szerint az ország 400 közútját érinti a rendkívüli hóhelyzet.

A spanyol fővárosban délután életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot az időjárás miatt, bezárták a közparkokat, mert balesetveszélyes lehet, ha a faágak leszakadnak az összegyűlt hó súlya alatt.

Felfüggesztették a kamionforgalmat a madridi tartomány területén, az úton lévő teherszállító járművek kijelölt parkolóhelyeken várakozhatnak.

A Renfe vasúttársaság több szakaszon sebességkorlátozást vezetett be az időjárási körülmények miatt és folyamatosan jelent be járattörléseket Madrid, Kasztília-La Mancha, Valencia, Aragón és Katalónia egyes vasúti vonalain.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatásában 20 és 40 centiméter közötti hómennyiséget jelzett vasárnapig. Az előrejelzés szerint aznap a havazást fagy váltja majd fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×