eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tokió, 2020. szeptember 14.Szuga Josihide kormányszóvivő, miután megnyerte a japán kormánypárt, a Liberális Demokrata Párt (LDP) új vezetőjének megválasztására kiírt szavazást Tokióban 2020. szeptember 14-én. Várhatóan a kormánypárt új vezetője lesz az új miniszterelnök az egészségi okok miatt augusztus 28-án lemondó Abe Sindzó után.
Nyitókép: MTI/Pool AP/Eugene Hoshiko

A legmagasabb szintre emelték a járványügyi készültséget Japánban

Egy nap alatt rekordszámú, több mint 2200 új koronavírus-fertőzést regisztráltak az országban.

Jóllehet Szuga Josihide miniszterelnök óvatosságra intette az embereket, az éttermek kapcsán pedig felhívta a figyelmet arra, hogy "maszkban, csendesen" étkezzenek,

egyelőre nem jelentett be újabb korlátozásokat.

Hozzátette azonban, hogy egyetért azon prefektusokkal, akik a boltok rövidített nyitvatartását szorgalmazzák.

Az NHK japán közszolgálati televízió szerint szerdán 2201 új esetet jelentettek az országban. A csatorna úgy tudja, a kormányfő csütörtökön és pénteken járványügyi szakértőkkel egyeztet, és a kormány ezek eredményétől teszi függővé a szigorításokat, elemzők mindazonáltal rámutatnak arra, hogy a vezetés tart az ilyen jellegű intézkedések gazdasági hatásaitól.

Szeptemberi megválasztásakor Szuga már leszögezte: politikájában a járvány visszaszorítása mellett a gazdaság újraindítása abszolút elsőbbséget élvez, ugyanis ezek szükségesek a jövőre halasztott tokiói olimpiai játékok megrendezéséhez is.

A fővárosban a fertőzöttek napi növekménye eközben csütörtökre meghaladta az 500-at. Koike Juriko tokiói polgármester a helyzet rosszabbodását sem zárta ki, és együttműködésre szólította fel az embereket.

Noha a térség többi országához képest Japánban viszonylag kevés regisztrált fertőzöttet tartanak számon, kevesebbet is tesztelnek. Jóllehet ezt a kapacitást az utóbbi időben növelték, szakértők rámutatnak arra, hogy a 14 milliós Tokióban például naponta csak 5000-6000 embert tesztelnek.

Január óta a több mint 120 millió lakosú országból 121 ezer fertőzést és 1908, a vírus okozta halálesetet jelentettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×