eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Látogatók az újranyitott Disneyland vidámparkban a Párizs melletti Marne-la-Vallée-ban 2020. július 15-én. Az Európa egyik legfőbb turisztikai célpontjának számító Disneyland márciusban 15-én zárt be a koronavírus-járvány miatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Franciaországban országos karantént terveznek

52 ezer napi új fertőzöttel rekord született, a 35 ezret közelíti a koronavírus-járványban elhunytak száma az országban.

A francia kormány nem zárja ki az országos karantén újbóli elrendelését a koronavírus-járvány megfékezésére, miután az elmúlt 24 órában több mint 52 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít.

"Látva a járvány terjedését, semmit sem szabad kizárni a teendők közül" – mondta Cédric O digitális átállásért felelős államtitkár a France Info hírrádióban.

Franciaország a hetedik ország a világon, ahol pénteken átlépte az egymilliót a regisztrált fertőzöttek száma.

Az egészségügyi tárca vasárnap közzétett adatai szerint szombat óta 52 010 új esetet regisztráltak a hatóságok az előző napi több mint 45 ezer után, a pozitív tesztek aránya pedig 17 százalékra emelkedett a szombati 16 százalékról.

Az elmúlt 24 órában az elhunytak száma 116-tal 34 761-re emelkedett.

Szombat óta már

a franciák kétharmadát érinti az éjszakai kijárási tilalom,

amely este kilenc óra és reggel hat óra között van érvényben a százból 54 megyében.

"Az első hullám hatalmas volt sok halottal, és exponenciálisan emelkedett (a fertőzöttek száma) napról napra. Ez most más. Olyan, mintha egy kádban ülnénk, ahol a vízszint folyamatosan emelkedik és nem tudni, mikor áll meg" – mondta a BFM hírtelevízióban Mehdi Mejdoubi, az észak-franciaországi Valenciennes kórházának főorvosa.

A helyzet nem olyan hirtelen romlik, mint tavasszal, a járványgörbe jelenleg nem napról napra, hanem inkább hétről hétre emelkedik, ez alapján a főorvos szerint arra lehet következtetni, hogy novemberre lesz kritikus a helyzet az egészségügyi ellátásban. A szakértők egy része ezért azt kéri a kormánytól, hogy a járvány hatékonyabb megfékezésére esténként korábban kezdődjön a kijárási tilalom, hétvégénként pedig rendeljen el általános karantént.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×