eur:
389.13
usd:
362.33
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály
Koronavírus-vizsgálatra jelentkező páciens és egészségügyi dolgozó egy prágai mintavételi állomáson 2020. szeptember 21-én. A koronavírus-járvány első, tavaszi hullámát ellenőrzés alatt tudta tartani az egészségügy, de szeptember elejétől gyorsuló ütemben emelkedik a fertőzöttek száma Csehországban.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Igazi Covid-parti: kilencszázan kerültek karanténba

Legalább 36 ember fertőződött meg koronavírussal egy zártkörű buliban a németországi Bielefeldben: 10 iskola közel 900 diákja és tanárja került karanténba.

A német kormány kedden egyeztet a tartományi vezetőkkel a járványügyi szabályok felülvizsgálatáról, a bielefeldi eset pedig csak ráerősít a korlátozások szigorításának és a szabályok egységesítésének igényére – írja a 24.hu.

A tartományok többsége azt szeretné, ha a magánrendezvényeken az egész országban ötven főben szabnák meg a résztevők létszámnak felső határát, jelenleg Németország különböző részein más-más szabályok vannak érvényben.

Ötven résztvevő felett már rendkívül nehéz a kontaktuskutatás, és az egészségügyi miniszter, Jens Spahn is arra figyelmeztet, hogy a privát ünnepségek nagy kockázatot rejtenek magukban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×