eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az ausztriai Gries am Brenner település és az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. Az osztrák határon az Olaszországból érkező járműveket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt. Olaszországban eddig 463 ember halt meg a járvány következtében.
Nyitókép: Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. MTI/EPA/Jan Hetfleisch

Olaszországban megugrott a halottak száma

Továbbra is többségében harminc év alattiak a kiszűrt fertőzöttek. Giuseppe Conte miniszterelnök cáfolta az iskolák újranyitásának elhalasztásáról szóló híreket.

Megugrott a koronavírus-járvány halottainak és az intenzív osztályokon kezelt betegek száma a hatóságok szerdai tájékoztatása szerint Olaszországban. Egy nap alatt 14-en haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, ez július első fele óta a legnagyobb szám.

A kormányfő mindeközben megerősítette, hogy szeptember 14-én nyitnak újra az oktatási intézmények, amelyek március 10-től zárva tartottak. Az iskolaigazgatók szövetsége vetette fel a tanévkezdés elhalasztását, mivel szerintük az épületek nagy részében még nem működnek megfelelően a járványintézkedések ahhoz, hogy fogadják a csaknem 11 millió diákot és pedagógust.

Több régió saját hatáskörben későbbre halasztotta a tanévkezdést, elsősorban ott, ahol szeptember 20-én és 21-én tartományi választásokat tartanak, mivel a szavazóhelyiségeket az iskolákban alakítják ki.

Az elmúlt 24 órában 96 ezer vírustesztet végeztek és 1434 új fertőzöttek szűrtek a az egy nappal korábbi 1370-hez képest. A legtöbb új fertőzöttet, 218-at Lombardiában találták, 203-at Campaniában, 175-öt Lazióban.

Az aktív fertőzöttek száma megközelíteti a 35 ezret. Az új betegek többsége fiatal, de ezzel egy időben folyamatosan emelkedik az intenzív osztályon kezeltek és a halottak száma. Már 150-en vannak lélegeztetőgépen az augusztus eleji negyvenhez képest. Egy nap alatt tizennégy beteg halt meg, így a halottak száma 35 577-re emelkedett. Legutóbb július első felében halt meg ennyi beteg egy nap alatt. Február 21. óta egyetlen nap sem volt, amikor nem halt meg fertőzött.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 281 583-t. Olaszországban február óta több mint 9,4 millió tesztet végeztek.

Az egészségügyi hatóságok hangsúlyozták, hogy

a járványgörbe emelkedése ellenére szeptember első hetében alig tíz százalékkal emelkedett a szűrt fertőzöttek aránya, ami messze elmarad a korábbi adatoktól.

Olaszországot is érinti, hogy az Oxfordi Egyetemen kifejlesztett vakcina tesztelését felfüggesztették, mivel az oltóanyag egy részét olaszországi laboratóriumokban állították elő. Az egészségügyi miniszter éppen kedden jelentette be, hogy a vakcinát Olaszországban már az idén használni akarták.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×