eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Koronavírus-vizsgálatot végző egészségügyi dolgozó egy férfi orrából vesz mintát az indiai Prajagradzsban 2020. augusztus 7-én. Indiában a fertőzöttek száma átlépte a kétmilliót, több mint 41 ezer ember pedig belehalt a betegségbe, miközben vidéki egészségügyi önkéntesek sztrájkba kezdtek, mert nem megfelelőnek érzik a felszerelésüket.
Nyitókép: MTI/AP/Radzses Kumar Szingh

Koronavírus - Már nem Brazília a világ második leginkább fertőzött országa

A legmagasabb fertőzésszám továbbra is az Egyesült Államokban van.

Indiában rekordot döntött a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma: az elmúlt 24 órában 1133-an vesztették életüket a Covid-19-ben - közölte egészségügyi minisztérium kedden Újdelhiben.

A tárca egyúttal 75 809 új esetről adott hírt.

A dél-ázsiai országban több mint egy hónapja nemzetközi rekordokat dönt a napi új esetek száma. Ez részben a szűrés kiterjesztésének köszönhető. Naponta több mint egymillió tesztet végeznek el a mintegy 1,3 milliárd lakosú országban.

A legfrissebb adatok szerint az ázsiai országban a koronavírus eddig ismert fertőzöttjeinek száma csaknem 4,3 millióra emelkedett, az eddigi halálos áldozatoké pedig 72 775-re. Eddig mintegy 3,3 millióan gyógyultak fel az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta Covid-19 betegségből.

Ezzel a dél-ázsiai ország megelőzte Brazíliát és második helyre került az Egyesült Államok után a globális összesítésben.

Szakértők szerint a járvány gyorsulva terjedhet az 1,3 milliárd lakosú Indiában a május közepén bevezetett vesztegzár fokozatos enyhítése nyomán. A legsúlyosabb a helyzet a nyugati Mahárástra államban, valamint az ország déli részén fekvő Ándhra Pradesben, Karnátakában és Tamilnáduban van. A legnépesebb indiai államban, Uttar Pradesben is megugrott a fertőzéses esetek száma.

A világjárvány katasztrofális hatással volt az indiai gazdaságra, amely

a második negyedévben csaknem 24 százalékkal zsugorodott.

Világszerte már 27 256 723 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 891 308, a gyógyultaké pedig 18 251 538 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi összesítése szerint.

Egy nappal korábban 27 003 973 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 882 062, a gyógyultaké pedig 18 056 984 volt.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×