eur:
393.43
usd:
368.97
bux:
65649.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Újabb gáláns ajánlattal reagáltak egyes horvát szálláshelyek a járványra

Horvátországból ezrével indultak haza osztrák és olasz turisták, miután kormányuk kötelező karantént írt elő az onnan hazaérkező nyaralók számára. Szlovénia azt fontolgatja, hogy vörös zónába sorolja át Horvátországot, miután sokan a nyaralás során fertőződtek meg.

A közelmúltban Ausztria és Olaszország is szigorított Horvátországgal szemben, mindkét ország negatív koronavírus-tesztet kér a hazaérkezőktől. Emiatt több ezer turista hagyta el az országot a hétvégén, sokan azonban így sem szakították meg a nyaralásukat. A horvát közegészségügyi intézet úgynevezett Covid-ambulanciákat hozott létre a szigeteken és kisebb üdülőhelyeken, hogy a turistáknak ne keljen a nagyobb városokba utazniuk a PCR-teszt elvégzéséhez.

Az M1 adásában a köztévé tudósítója arról számolt be, hogy több horvát szállásadó is jelezte, hajlandó kifizetni a PCR-tesztek árát vendégeik számára. A költség fejenként 500 és 1000 kuna között mozog, amely forintra átszámolva 23 ezer és 46 ezer forintot jelent.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 199-el nőtt, és elérte a 6855-öt a fertőzöttek száma. Az aktív betegek száma 1371 fő, a legmagasabb a járvány kezdete óta.

A legtöbb új esetet továbbra is a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták. A zágrábi esetek is a tengerparthoz kötődnek. A vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed, és a fiatalok a koronavírus legfőbb terjesztői.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×