INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

koronavírus

új-zéland

járvány

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök bejelenti a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy héttel további meghosszabbítását a kabinetülést követő sajtótájékoztatóján, Wellingtonban 2020. április 20-án.

Száz napig tartott a nyugalom, újra megjelent a vírus az irigyelt országban

Infostart / MTI

Négy új koronavírus-fertőzést regisztráltak Új-Zélandon, több mint száz nap óta ezek az első, közösségen belüli fertőzések.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök újságíróknak azt mondta, noha az esetek egyetlen, aucklandi család tagjaira korlátozódnak, több munkahely is érintett.

"Mind nagyon keményen dolgoztunk rajta, hogy megelőzzük ezt, nem zártuk ki a lehetőségét, és fel vagyunk rá készülve"

- szögezte le Ardern. Ashley Bloomfield új-zélandi egészségügyi főigazgató úgy vélte, elkerülhetetlen volt az újabb helyi fertőzések felbukkanása. "Ez egy furfangos vírus" - tette hozzá. Az Aucklandben élőket arra kérték, szerdától maradjanak otthon, az iskolákat pedig három napra bezárják.

Egyelőre nem tudni, honnan indult a fertőzés.

Új-Zélandon vasárnap 23 aktív fertőzöttet tartottak nyilván, mindegyiküket a határon szűrték ki és így el lettek különítve.

Az ország március 25-én országos karantént vezetett be, az üzleteket, iskolákat bezárták, az embereket pedig otthonmaradásra szólították fel, a szigetország március 29-én lezárta a határait a külföldiek előtt, csak a tartózkodási engedéllyel rendelkezők és az új-zélandiak utazhattak be. Öt héttel később óvatosan elkezdték feloldani a szigorításokat. Mostanra lényegében csak a határzár maradt érvényben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/NZ Herald/Mark Mitchell
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018